Kocaeli ve Muş’ta tutuklama

Kocaeli’nde 26 Kasım sabahı HDP yönetici ve üyelerine dönük yapılan operasyonda gözaltına alınan PM üyesi Bülent Uyguner ile Muş’ta gözaltına alınan DBP Muş eski İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Sakık tutuklandı.

Kocaeli’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve üyelerine dönük yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden biri olan Parti Meclisi (PM) üyesi Bülent Uyguner emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Uyguner’e yöneltilen suçlamaların tümü siyasi parti faaliyetleri olduğu tutanaklara yansırken, Uyguner’in Kocaeli’nde parti toplantıları ve kongrelerinde yaptığı konuşmalar suç delili olarak dosyaya konuldu. Uyguner ifadesinde parti yöneticisi olduğunu ve yaptığı tüm faaliyetlerin siyasi parti çalışmaları olduğunu ve bu yüzden suçlanamayacağını söyledi.

Uyguner’in alınan ifadesinin ardından “Örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Kocaeli 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Uyguner, aynı suçlamalar ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan gözaltında olan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP il Saymanı İrfan Demir, HDP PM üyeleri Mehmet Alçınkaya ve Engin Gülesere, HDP il yöneticisi Avukat Zakire Dündar, HDP Gebze İlçe Eş Başkanı Ebubekir Çobani HDP Üyeleri, Kutbettin Güneşsu, Osman Kurum, Meryem Uslu, Kudret Davutoğlu, Emine Karaslan, Mehmet Karaslan, Avukat Yüksel Genç, Damla Bağcı, Mekiye Aydın, Melek Yerkan, Tekin Gür, Şenol Taşdemir, Biret Aydemir, Gökhan Demirtaş ve Necla Erdoğan’ın emniyette tutuldukları ve ifade işlemlerinin henüz başlamadığı öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında evi basılan HDP üyesi Hasret Erdem ise evde bulunmadığı için hakkında arama kararı çıkartıldığı belirtildi.

MUŞ’TA GÖZALTINA ALINAN SAKIK TUTUKLANDI

Muş’ta dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi'nden (DBP) Muş eski İl Genel Meclisi Üyesi olan Ümit Sakık emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. "Örgüt propagandası yapmak" ve "Örgüt üyeliği" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Sakık tutuklanıp, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Diğer yandan dün evi basılan ve evde olmayan Muş Belediyesi'nin HDP'li Meclis Üyesi Faruk Demir ise Muş havaalanında gözaltına alındı.