Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Koçak’ın anne ve babası gözaltına alındı

235 gündür ölüm orucunda olan oğulları Mustafa Koçak'ın durumuna dikkat çekmek için eylem yapan Hasan ve Zeynep Koçak, gözaltına alındı.

Bir itirafçının verdiği çelişkili ifadeler nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 28 yaşındaki Mustafa Koçak, adil yargılama talebiyle başlattığı açlık grevinin 90’ıncı gününden sonra çevirdiği ölüm orucunun 235’inci gününde.

‘OĞLUMUN SESİ OLUN!'

Oğulları Mustafa Koçak’ın giderek ağırlaşan sağlık durumuna dikkat çekmek için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda eylem yapan anne babası Hasan ve Zeynep Koçak, bir kez daha duyarlılık çağrısı yaptı. “Mustafa Koçak adalet için 235 gündür ölüm orucunda” yazılı pankartı taşıyan anne ve baba, adaletsizlik karşısındaki sessizliğe sitem etti. Baba Hasan Koçak, “Mustafa’yı ölüme terk etmeyeceğiz. Mustafa bizim evladımız” derken, Anne Zeynep Koçak da “Benim oğlum 225 gündür aç. Ne olur oğlumun sesi olsunlar” diye feryat etti.

GÖZALTINA ALINDILAR

Hasan ve Zeynep Koçak, meydana gelen sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Polisin bu keyfi tutumuna isyan eden acılı baba, şöyle tepki gösterdi:
“Biz evladımızı savunmayacak mıyız? Evladımız ölsün mü? Bu cumhurbaşkanı olsaydı ne yapardınız? Kadir Topbaş'ın oğlu ve damadı olmadığı için mi ses çıkartılmıyor? Adalet fakire yok mu ? Adalet istiyoruz, başka bir şey değil."