Koçdemir: Savaş da iktidara çare olmayacak

Hükümetin, savaşı tek çare olarak görüp buradan bir çıkış momenti yakalayarak, eski argümanlarıyla iktidarını korumayı amaçladığını belirten HDP PM Üyesi Gültekin Koçdemir, bunu başaramayacağını söyledi.

“Artık halkın ne ağlayacak göz yaşı ne de dayanacak gücü kaldı” diyen HDP PM Üyesi Gültekin Koçdemir, kahramanlık türküleriyle yeniden bir hayat kurmanın mümkün olmadığını belirterek, ekonomik krizi ve derinleşen yoksulluğuna dikkat çekti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM Üyesi Gültekin Koçdemir, ANF’ye konuştu.

SİNDİRME SİYASETİ İŞE YARAMIYOR

AKP-MHP ittifakının, Kürtleri, sosyalistleri, demokrasi güçlerini yıldırma ve diz çöktürmeye yönelik politikalarının, artık bir işe yaramadığını kaydeden Koçdemir, giderek baskı ve sindirme politikasının dozunu arttıran iktidara karşı Newroz’da açığa çıkan ruhla 1 Mayıs’a gideceklerini söyledi. Koçdemir, “Cezaevleri, tutuklamalar, gözaltılar yetmedi. İnsanlar, AKP-MHP faşist yapılanmasına karşı ayağa kalkıyor. Newroz bunun bir sonucuydu. Newroz’dan aldığımız gücü 1 Mayıs’a yansıtabilecek tutumun içinde olduğumuzu onlar da biliyor” dedi.

SAVAŞ, DAHA FAZLA YIKIM VE YOKSULLUKTUR

Türkiye’nin, ekonomik anlamda ciddi bir krizin içinde olduğuna ve yoksulluğun derinleştiğine dikkat çeken Koçdemir, şöyle devam etti: “Her kalkan uçağın, her sıkılan merminin, aslında daha büyük yoksulluğa neden olacağını hepimiz görmekteyiz. Savaşın yoksulluk ve gözyaşı olduğunu, önünün alınamayacağını, bir çıkamaza gidildiğini Türkiye halklarına anlatmak zorundayız. 1 Mayıs’ta da halkımıza, savaşın ölüm, yıkıma ve daha fazla yoksulluk olduğunu ifade edeceğiz. Türkiye’nin batıdaki sosyalistleri, devrimcileri olarak da savaşa karşı elimizden ne geliyorsa, neler yapabiliyorsak, kahvede, sokakta, hayatın bütün alanlarında yapmalıyız.”

SAVAŞLA ÇIKIŞ ARIYOR

Savaşın çok yönlü olduğunu ifade eden Koçdemir, toplumun önemli bir kesiminin yaşayamaz hale geldiğini söyledi. Koçdemir, şunları ekledi: “Savaşı tek çare olarak görüp buradan bir çıkış momenti yakalayarak, eski argümanlarıyla Meclis’te kendilerini yeniden tesis etmeyi düşünüyorlar ama bu dönem geçti. Artık halkın ne ağlayacak göz yaşı ne de dayanacak gücü kaldı. Kahramanlık türküleriyle yeniden bir hayat kurmanın mümkünatı yoktur. Yoksulluğun derinleştiği bir yerde savaştan sadece sermaye rant sağlar.”