Komplo protestolarında 'Öcalan'a özgürlük' mesajı

Uluslararası komployu protesto eden halk, çözümün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünde olduğunu vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplo, yıl dönümünde protesto ediliyor.
Amed'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar İlçe Örgütü, komplonun 23’üncü yıl dönümüne ilişkin sinevizyon gösterimi yaptı. Parti binasında yapılan gösteriye HDP Amed milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, Semra Güzel, İmam Taşçıer, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve  Tevgere Jinen Azad (TJA) katıldı. Saygı duruşundan sonra komployu anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.
Taşçıer, Kürt sorunu çözülmediği sürece komploların artacağını belirtti. Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen komplonun tüm Kürt halkı üzerinden yürütüldüğünü söyleyen Taşçıer, “Türkiye var olduğundan bu yana Kürtlerin varlığını yok sayan, inkar edilen bir zihniyetle yol aldı. Bugün tecrit ağır olmasaydı Kürt sorunu daha farklı bir boyut kazanırdı. Kürt sorunu demokrat, eşit ilkelerle ilerlemesi için Sayın Öcalan serbest bırakılmalı” dedi.
TUHAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, komplonun amacının Kürt ve Türk halkı arasında kaos yaratmak olduğunu söyledi.
Zeyyat Ceylan ise “Komplo ile Kürtlerin kazanımlarını yok etmek istediler. Fakat bu planları tutmadı. Sayın Öcalan tüm dünyadaki Kürtlerin uyanmasını sağladı. Kürtleri irade ve inisiyatif sahibi yaptı. Eşitlik ve özgürlük yolunu açtı. Biz de Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz” şeklinde konuştu.


ADANA
HDP Adana İl Örgütü ve Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER), komployu protesto etti. Parti binasında yapılan eyleme çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, "9 Ekim Uluslararası Komplosu ile harekete geçen uluslararası ve bölgesel güçlerin yaktığı ateş çemberi, IŞİD saldırılarıyla tüm Ortadoğu’yu sardı" dedi.
Abdullah Öcalan'ın komployu boşa çıkarması üzerine tecrit politikasının uygulanmaya başladığını belirten Karakış, "Öcalan’ın projesi hayat bulursa, Kürt ve Türk halkları başta olmak üzere haklarımızın gözyaşları dinecek, uluslararası güçlerin dayattığı yıkım politikası boşa çıkarılacaktır" diye belirtti.


HAKKARİ
HDP Çukurca İlçe Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan Milletvekili Sait Dede, Kürt sorununun çözümünde Abdullah Öcalan'ın rolüne dikkat çekerek uluslararası komployu kınadı.


MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasında panel düzenledi. ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı, Avukat Hoşyar Sarıyıldız, Çukurova TUHAY-DER Sekreteri Ergin Altuntaş ve Barış Anneleri İnisiyatifi’nden Nafiye Çoban’ın konuşmacı olarak katıldığı panele, TJA aktivistleri, HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri, belediye meclis üyeleri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 Nafiye Çoban, "Sayın Öcalan şahsında cezaevlerinde uygulananları kabul etmiyoruz. Sayın Öcalan başta olmak üzere tüm tutsaklar serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi

Altuntaş, “23 yıldır Sayın Öcalan’ın verdiği mesajla halkları hayatta tuttu. Kürtler, bugün dünyada kendini ifade edebiliyorsa Sayın Öcalan’ın sayesindedir. Sayın Öcalan, uluslararası güçler tarafından hala tehlike olarak görüyor. Bu tehlike hâlâ geçmiş değildir. Bundan kaynaklı da tecrit hâlâ sürüyor” diye belirtti.

 Panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.