Komplonun yıldönümünde online panel

Yarın Avrupa saatiyle 20.00’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleşen komplonun online bir panelde ele alınacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kaçırılıp esir düşmesiyle sonuçlanan 15 Şubat komplosunun 22. yılı nedeniyle online (çevirim) bir panel düzenlenecek. İnternet ortamında canlı olarak izlenmesi mümkün olan panelde Kürt Halk Önderi’nin kaçırılması süreci, esareti, tecrit koşulları ile özgürlüğü için başlatılan son kampanya ele alınacak. İngilizce gerçekleşecek panele “Öcalan’a Özgürlük” kampanyasını başlatan Alman, İngiliz ve İtalyan sendikacılar ile akademisyenler katılacak.

Almanya’da Kürtler için kamuoyu çalışması yapan Civaka Azad ile Abdullah Öcalan’a Özgürlük-Kürdistan’a Barış İnisiyatifi’nin organize ettiği panel 15 Şubat Pazartesi günü batı Avrupa saatiyle 20.00’de başlayacak.

Panele Kürt Halk Önderi’nin eserlerini Almancaya çeviren ve aynı zamanda ile Abdullah Öcalan’a Özgürlük-Kürdistan’a Barış İnisiyatifi’nin sözcüsü olan Reimar Heider, İtalyan  Udine Üniversitesi’nde öğretim görevli olan ve aynı zamanda İtalya’daki Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Dr. Federico Venturini ve İngiliz sendikalarının başlattığı Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’nın Temsilcisi Clare Baker katılacak.

İngilizce yapılacak ve daha sonra Almanca altyazıyla internet ortamında yeniden yayınlanacak paneli şu adresten izlemek mümkün:

https://www.youtube.com/watch?v=OrwYy8gys5c&feature=youtu.be&ab_channel=CivakaAzad