KONGRA-GEL 20. yıl dönümünde komployu kınadı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 15 Şubat 1999’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretiyle sonuçlanan uluslararası komployu 20’nci yıl dönümünde kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunu kınayarak, 16 Şubat Cumartesi günü Strasbourg’daki yürüyüşe çağırdı.

KONGRA-GEL’in açıklaması şöyle:

“Önder Apo’nun şahsında Kürdistan halkının özgür yaşam umudunu ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası komplonun 20. yıldönümünde, komplonun planlanmasında ve uygulanmasında yer alan tüm güçleri nefretle kınıyor, protesto ediyoruz. Önder Apo özgürlüğüne kavuşuncaya kadar komplocu güçlere karşı bu protesto ve mücadele devam edecektir.

20 yıldır İmralı’da soykırımcı Türk devlet politikasına karşı tarihi bir direniş sürdüren ve içinde bulunduğu çok ağır koşullara rağmen, Kürdistan halklarının ve insanlığın yaşadığı sorunların çözümü için özgürlük paradigmasını sunan Önder Apo’yu en derin sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz.

Komplonun 20. yıl dönümü vesilesiyle, “güneşimizi karartamazsınız” şiarı ile kendilerini Önderliğin etrafında ateşten kalkan yaparak Önder Apo’yu koruyan şehitlerimizi saygı ile anıyor, onların amaçlarını gerçekleştirmenin sözünü yineliyoruz.

Önder Apo’nun İmralı direnişinin etrafında halkımızın ve hareketimizin sergilediği emsalsiz mücadele ile uluslararası komplo sonuçsuz bırakıldı. Ama komplocu güçlerin uğursuz planları hala devam ediyor. Bölgesel politikalarda amaçlarına ulaşmak için Kürt halkını kurban eden planlar, hareketimiz ve Önderliğimiz üzerindeki pazarlıklar sürmektedir. Kürdistan üzerindeki devletlerarası planları tamamen boşa çıkarmanın tek yolu, Önder Apo’yu özgürleştirmektir. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan ve bölge halklarının özgürlüğüdür.

Komplonun 21. Yılı olan 2019 yılını Önder Apo yılı olarak ilan ettik, yapılan tüm eylem ve etkinlikler, Önder Apo’nun özgürlüğü hedefiyle yapılacak. Bunun için “İmralı tecritini kıralım, faşizmi yenelim, Kürdistan’ı özgürleştirelim” şiarı ile halkımız ve dostlarımız bulundukları tüm alanlarda Önder Apo’nun özgürlüğüne kenetlenmelidir.

Hakkâri milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven arkadaşın öncülük ettiği açlık grevlerinin yarattığı fedayi ruh etrafında, halkımızın her alanda yükselttiği direnişlerle komplonun 21. Yılı olan 2019 yılı, İmralı tecridinin kırılması ve faşizmin yıkılmasının yılı olacaktır.

2019 yılı, faşist Türk devlet rejiminin Kürt halkına karşı yürüttüğü topyekün savaşın yarattığı ekonomik krizin zirve yaptığı bir yıldır. Türkiyeli ezilenler, yoksullar, işçiler, köylüler başta olmak üzere ekonomik iflastan perişan olan kitlelerin, Kürt halkına karşı yürütülen savaşın gerçekliği ile yüzleştiği ve faşist yönetim ile hesaplaştığı, öfkesini patlattığı bir yıl olacak.

Kürdistanlı ve Türkiyeli demokratlar, devrimciler, faşizme karşı olan herkes saray haramilerinin saltanatını yıkmak ve faşizmi çökertmek için güçbirliği yapmalıdır. Faşizmi çökertmenin tüm koşulları vardır. Topyekün bir seferberlik ile bunu başarabiliriz.

Tüm kaynaklarını Kürt soykırımına sarf eden faşist devlet rejimi ekonomik olarak çökmektedir. Ekonomisi çöken faşist devlet rejiminin Kürt soykırım savaşını sürdürebilmesi mümkün değildir. Ağır ekonomik kriz, faşizmin siyasi krizidir. İçinde bulunduğumuz süreç faşizmin çöküş sürecidir. Faşişzm yenilecek, halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesi kazanacaktır.

Önder Apo “15 Şubat Kürt soykırım günüdür” dedi. Bu cumartesi günü uluslararası komplunun 20. Yıldönümünü yani “Kürt soykırım günü”nü protesto etmek için halkımız ve dostlarımız Strasbourg’a sel gibi akmalıdır.

Bu cumartesi günü, Leyla Güven arkadaşın direnişin 101. Günü, Nasır Yağız arkadaşın 88. Günü, zından dürenişçilerinin 63. Günü, Strasbourg direnişçilerinin 62. Günüdür.

Önderliksiz yaşama “Êdî bese” diyen Strasbourg direnişçileriyle buluşmak için seferber olalım. 16 Şubat Cumartesi günü hiç kimse evinde kalmamalı, uluslararası komplonun 20. yıldönümünü protesto etmek, İmralı tecridini kırmak için sel gibi Strasbourg’a akalım.”