Konya'daki siyasi tutsaklar baskı altında

Konya Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklar baskı altında. Aileler, "Toplum ses çıkarmalı" çağrısında bulundu.

Konya Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklar da baskı altında. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlatan tutsak İbrahim Sütçü, baskıları anlattıklarında telefonlarının kesildiğini ifade etti. Sütçü, duruma itiraz etmeleri üzerine haklarında soruşturma başlatıldığını söyledi.

'BASKIN YAPIYORLAR, İTİRAZ EDİNCE SORUŞTURMA AÇIYORLAR'

Sütçü, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, şunları belirtti:

“Haftada dört kez koğuşlarımıza arama adı altında baskın düzenleniyor. Koğuşta arama yapan gardiyanlar battaniyelerimizden yastıklarımıza, özel eşyalarımıza kadar tüm eşya ve malzemelerimizi yere atıyor. Battaniye ve çarşaflarımızı toplayıp aldılar. Biz de buna itirazlarımızı yükselterek aramaya katılmayacağımızı belirttik. Bunun üzerine hakkımızda disiplin soruşturması başlatıldı. Yaşadığımız hak ihlallerini telefon aracılığıyla ailesiyle paylaşan arkadaşımız Mehmet Işıktaş’ın ise telefonu kesildi. Hak ihlalleri giderek artıyor ve sürekli disiplin soruşturmalarıyla tehdit ediliyoruz."

'CEZAEVİNDE İŞKENCE YAPIYORLAR, TOPLUM SES ÇIKARMALI'

Oğlu ve koğuş arkadaşlarının maruz kaldığı hak ihlallerini anlatan Anne Nazife Sütçü, “İçeride tutsaklarımıza zulüm, işkence ediyorlar. Önceden de şiddet uygulamışlardı ve İbrahim’in dişlerini kırmışlardı. Her gün cezaevlerinden cenazeler çıkıyor. Bu nedenle biz de rahat uyuyamıyoruz. Buna bir dur denilmesi lazım. Toplumun buna sessiz kalmaması, ses çıkarması lazım. Çocuklarımız neden işkence altında? Amaçları çocuklarımızın cezasını artırmak. Artık yeter" dedi.