Koronavirüs: Ölü sayısı 259'a çıktı

Çin’den yayılan koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 259'a çıktı.

Çin’in Vuhan kentinden yayılan ve ülke genelinde etkisini giderek artıran yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 259'a çıktı.

11 BİN 791 KİŞİ VİRÜSTEN ETKİLENDİ

Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC), ülke genelinde etkili olan salgın nedeniyle virüsten etkilenenlerin 1795’inin durumunun ciddi olmak üzere 11 bin 791’e yükseldiğini duyurdu.
Koronavirüse yakalandığı şüpheli olan kişilerin sayısı 17 bin 988 olarak açıklandı. Virüse yakalananlarla temasa geçtiği gerekçesiyle müşahede altına alınan kişilerin sayısı ise 118 bin 478. Ülke genelinde virüsten iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı ise 243.

46 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Bu arada, NHC koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 46 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Tayland’da 19, Japonya’da 15, Singapur’da 13, Güney Kore’de 11, Avustralya’da 9 Malezya’da 8, Almanya’da 7, Fransa ve ABD’de 6’şar, Vietnam’da 5, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 4, Kanada’da 3, İngiltere, Rusya ve İtalya’da 2’şer, Nepal, Kamboçya, Sri Lanka, Hindistan, Finlandiya, İspanya, İsveç’te 1'er vaka görüldü.

TÜRKİYE DE ENDİŞELİ

Türk Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısı başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da öğlen saatlerinde koronavirüs ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

APPLE'DAN 'KORONAVİRÜS' KARARI

Apple, koronavirüs nedeniyle Çin'deki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı. Apple'dan yapılan açıklamada, Çin anakarada bulunan tüm mağazaların 9 Şubat'a kadar kapatılmasına karar verildiği belirtildi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanı Wilbur Ross, koronavirisü nedeniyle bu ülkedeki ABD’li firmaların ülkeye geri döneceğini ve istihdamı artıracağını söylemişti.
Amerikalı bakanın, bu açıklamalarına tepkiler gelmişti.

VİRÜSÜN ETKİLERİ

Çin'de tedavi olan ilk 99 hasta hakkında yapılan ayrıntılı bir araştırmanın sonuçları tıp dergisi Lancet'te yayımlandı.
Virüsün akciğere saldırdığı belirtiliyor ve Vuhan'daki Jinyintan Hastanesi'ne götürülen 99 hastanın hepsinde pnömoni (zatürre) görüldüğü öğrenildi. Hastaların akciğerlerinin iltihaplandığı ve oksijenin havadan kana geçtiği küçük keselerin suyla dolduğu gözlemlendi.

KADINLARDA DAHA AZ GÖRÜLDÜ

99 hastanın çoğu orta yaş grubundaydı.
67'si erkek olan hastaların ortalama yaşı ise 56'ydı.
Çin'de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin açıkladığı son veriler, virüsün kadınlarda görülme oranının erkeklere yaklaştığını gösteriyor.
Buna rağmen kadınların virüse yakalanma olasılıkları yüzde 20 daha az.
99 hastanın çoğunda, "bağışıklıklarının zayıf olması" sonucu gelişen ve vücutlarını virüse karşı savunmasız hale getirebilecek başka hastalıklar da görüldü.
Hastaların 40'ının kalplerinde ya da kan damarlarında sorun olduğu da saptandı. Hastaların 12'sinin de diyabet hastası olduğu öğrenildi.