Diyarbakır'da 2006 yılında Koşuyolu Parkı'nda termosa yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne yol açtıkları gerekçesiyle yargılanan sanıklardan Hikmet Topal ve Burhan Güneş'e 11 kez aðırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır'da 12 Eylül 2006 tarihinde Koşuyolu Parkı'nda termosa yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne yol açtıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Hikmet Topal ve Burhan Güneş'e 11 kez aðırlaştırılmış müebbet ile 216'şar yıl, Murat Ekin'e de 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Diyarbakır 5. Aðır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Topal, Güneş ve Ekin ile avukatları katıldı. Duruşmada müdahil olarak bulunan olayda yaşamını yitiren Rojhılat Aslan'ın annesi Remziye Aslan, mahkemeden sanıkların cezalandırılmasını talep ederek, "Olayın arkasındaki güçler kimlerdir bilmiyorum bu konuda içim rahat deðildir" dedi.
Cumhuriyet Savcısı, daha önce mahkemeye sunduðu mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.
Diðer sanık Burhan Güneş ise mahkemeye 7 sayfadan oluşan yazılı
Sanık avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti verdiði kısa aranın ardından sanıklardan Hikmet Topal ve Burhan Güneş'i, TCK'nin "Devletin birliðini ve ülke bütünlüðünü bozmak" suçundan birer, "Kasten tasarlayarak bomba ile adam öldürmek" suçundan da 10'ar kez olmak üzere toplam 11'er kez aðırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, sanıklar Topal ve Güneş'i ayrıca 14 kez "Kasten tasarlayarak bomba ile adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından 15'er yıl olmak üzere toplam 210'ar yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanıklar, "Patlayıcı madde bulundurmak" suçundan da 6 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme heyeti, diðer sanık Murat Ekin'e de toplam 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Mahkeme, olayı planlayan Hikmet Topal'ın polis ve savcılık ifadesinde patlayıcıları kendisine bir Yüzbaşı tarafından verildiðini itiraf etmiş, daha sonraki duruşmalarda ise bu itirafını geri almıştı. Mahkeme heyeti, Topal'ın daha önceki verdiði ifadelerini araştırmadan kararını verdi.
ANF NEWS AGENCY