Kremlin: Erdoğan'ın sözlerini kabul etmiyoruz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan'ın "Rusya'nın Soçi ve Astana'ya sadık olmadığı" yönündeki sözlerini kabul etmediklerini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Rusya'nın Soçi ve Astana'ya sadık olmadığı" yönündeki açıklamslarına cevap verdi.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın sözlerini kabul etmediklerini belirterek, İdlib'de durumun istenen seviyeye gelmemesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

Peskov, "Maalesef bu bölge, çok sayıda teröristin bir arada bulunduğu yer olarak kalmaya devam ediyor. Teröristler, Suriye hükümet güçlerinin yanı sıra Hmeymim'deki Rus üssüne düzenli olarak saldırılar düzenliyor. Bu durumdan büyük bir endişe duyuyoruz" dedi.

Erdoğan, Rusya'nın Soçi ve Astana'da yapılan görüşmelere sadık kalmadığını savunarak, "Göbeğimizi kendimiz keseriz" demişti.

Erdoğan bugün de "İdlib'teki gelişmelere seyirci kalmayacağız. Askeri güç kullanmak dahil, yapmaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

Son günlerde hem İdlib hem de Libya konusunda Rusya'ya karşı söylemlerini sertleştiren Erdoğan, Rus askeri şirketi Wagner için "Wagner lejyoner bir güçtür. Onlar lejyonerdir" demişti.

Wagner güçleri İdlib'de Suriye rejimine, Libya'da da Rusya'nın desteklediği General Halife Hafter güçlerine askeri destek veriyor.