Kürt heyetin ırkçılık mağduru işçileri ziyareti engelleniyor

Irkçı saldırıya uğrayan Kürt işçileri ziyaret etmek isteyen Kürdistani İttifak Çalışması heyeti engelleniyor. Mahalle ablukaya alındı.

Kürdistani İttifak Çalışması'nda yer alan siyasi parti ve oluşumların temsilcileri, fındık toplamak için gittikleri Sakarya'da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçileri ziyaret etmek için Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Mahallesi’ne gitti. Fakat İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla koronavirüs bahanesiyle alınan yasaklar nedeniyle heyet, aileler ile görüşemedi.

VAKA OLMAMASINA RAĞMEN ENGELLEME

Ailelerin yaşadığı Kelekê (Yücebağ) Mahallesi ile bağlı Dêr ve Karasu mezralarına gitmek üzere bu sabah Amed'den hareket eden heyetin gelişi öncesinde bölge ablukaya alındı. Mahallenin girişi bariyerler ve zırhlı araçlarla geçişlere kapatıldı.

Heyetin geçişine “Mahallenin karantinaya alındığı” gerekçesiyle engel olundu.

Heyette yer alan isimlerin ulaştığı mahalle sakinleri ise karantina kararı alınmasını gerektirecek Covid-19 vakasının bulunmadığını belirtti.

Heyetin mahalleye girişinin engellenmesi halinde bulunulan noktada açıklama yapılması bekleniyor.

HEYETTE YER ALANLAR

Aileleri ziyaret etmek isteyen heyette şu isimler yer alıyor:

"Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yetkilileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Başkanı Sinan Çiftyürek, Azadi Partisi, Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) temsilcileri."