Kürkçüler’de tutsaklar açlık grevi başlatıyor

Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar, işkence ve soykırım uygulamalarına karşı 14 Temmuz’dan sonra açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklar, tecrit ve işkenceye karşı süreli dönüşümlü açlık grevine gireceklerini duyurdu. 

 

Aileleri aracılığıyla eyleme ilişkin bilgi veren tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki devam ettirilen ağır tecride dikkat çekti. 

 

Tüm siyasi tutsaklar adına kamuoyu ile paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İmralı'da sürdürülen tecrit ile zindanda üzerimizde yürütülen baskı ve zor politikaları artık fiziki olarak bizi ortadan kaldırmaya dönüşmüş durumda. Biz artık bunu kabul etmeyeceğiz. Bizler onurlu bir ölüm olsun ama bu onursuzluğu kabul etmeyeceğiz diyoruz. Bundan dolayı 14 Temmuz'dan sonra açlık grevi eylemine başlayacağız. Eylemimiz gruplar halinde 5'er günlük dönüşümlü olarak sürecek. Eğer üzerimizde yürütülen baskı ve zor politikaları sonlandırılmaz ve taleplerimiz kabul edilmezse eylemimizi süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemine dönüştüreceğiz. Biz bu 5 günlük dönüşümlü açlık grevi eylemimizi cezaevi yönetimine bir uyarı olarak başlatıyoruz."