İstanbul'da binler sloganlarla yürüdü: Bijî Serok Apo

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla İstanbul’da binler yürüdü. Sokaklar "Bijî Serok Apo" ve “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganları ile yankılandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED-TUHAD FED) öncülüğünde “Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” şiarıyla Bursa’nın Gemlik ilçesine gerçekleştirilecek yürüyüşün İstanbul ayağı için kitle Kadıköy’de toplanmaya başladı.

Yürüyüşte HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü, HDP milletvekilleri, Tevgera Jinên Azad- Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Devrimci Parti, Eşbaşkan ve yöneticileri de yer aldı.

SELAM SELAM İMRALI'YA BİN SELAM

Kadıköy’ün dört bir yanına yayılan binler, polis ablukasına rağmen Bahariye Caddesi’ne doğru yürüyor.  Polis ablukasını aşan binler, Kadıköy Boğa Heykeli’ne doğru “Faşizme karşı omuz omuza”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, "Biji berxwedana zindana", "Tecrit kırılsın zindanlar boşalsın", “Her yer Gemlik her yer direniş", "Direne direne kazanacağız" ve “HDP halktır halk burada” sloganları atarak yürüdü.

Boğa Heykeli’nin yanındaki başka bir grup da “Bijî Serok Apo”, “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganları ile Çilek Sokak’a doğru yürüyüşe geçti.

Serasker Caddesi üzerinde duran milletvekillerin olduğu grubu ablukaya alan polis, gazetecileri de alandan uzaklaştırdı. Vekillerin ablukadan çıkmasına bir süre izin verilmedi.

Kadıköy sokaklarının tamamına yayılan Gemlik Yürüyüşçüleri ise polis engellerini aşarak Bahariye Caddesi’ne çıkan binler, “Selam selam İmralı’ya bin selam”, “Bê Serok jiyan na be”, “Her yer tecrit her yer direniş” ve Bijî Serok Apo”  sloganları ile Yoğurtçu Parkı’na doğru yürüdü.