Kürtçe Yol Haritası Komisyonu’ndan Urfa Barosu'na ziyaret

Kürtçe Yol Haritası İzleme Komisyonu, Urfa Barosu'nu ziyaret etti, "Kürdistan’da siyaseti Kürtçe yapmak istiyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) oluşturduğu Kürtçe Yol Haritası İzleme Komisyonu, sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Komisyonun Eş Sözcüsü Salim Kaplan, HDP milletvekilleri Dersim Dağ, İmam Taşçıer ve Ayşe Sürücü ile Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’ın yer aldığı komisyon, Urfa Barosu’nu ziyaret etti. Heyet, Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan HDP Urfa Milletvekilli Ayşe Sürücü, Kürtçenin yaygınlaşması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Kürtçe siyasetin dili haline gelmeli. Kürdistan’da siyaseti Kürtçe yapmak istiyoruz” dedi.

'KÜRTÇEYE BASKI HER GÜN ARTIYOR'

Komisyonun Eş Sözcüsü HDP Dil, Kültür, Sanat, Spor ve Eğitim Politikaları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, Kürdistan'daki baroların Kürtçe Dil Komisyonlarının ve Urfa Barosu'nun girişinde 3 dilli tabela olmasının önemine değindi. Kaplan, Kürtçeye yönelik baskılara değinerek, “Kürtçe dil sorunu sadece HDP’nin üzerinde durması gereken bir sorun değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana Kürtçeye dönük asimilasyon ve baskı politikaları var. Bu baskılar her geçen gün artırılıyor. Günlük hayatta HDP olarak sürekli baskı ve engellemeler ile karşı karşıya kalıyoruz. Direkt dile dönük saldırılar var. Miting yasaklanmıyor ancak Kürtçe müzik engelleniyor” şeklinde konuştu.

Heyet, gün içinde Mardin’de sivil toplum örgütleriyle görüşecek.