Kuzey Amerika Rojava ile Dayanışma oluşumundan sert tepki

Kuzey Amerika’nın iki ülkesi ABD ve Kanada’da halklar, Türk işgaline karşı Rojava’ya destek amacıyla eylemler düzenleyecek.

Kuzey Amerika’daki yerliler ve beyazlar başta olmak üzere birçok halkın üyelerinin dahil olduğu ‘Rojava Solidarity Turtle Island’ (Kuzey Amerika Rojava ile Dayanışma) adlı oluşumun açıklamasında, işgalin bölge için büyük bir insani yıkım olacağı uyarısı yapıldı.

KÜRTLERİN TERK EDİLMESİ ‘TRAJEDİ’

İşgal saldırılarıyla Türkiye’nin bir Kürt soykırımına girişmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada, DAİŞ çetelerine karşı yıllarca savaşan YPG-YPJ başta olmak üzere cesur savaşçıların DAİŞ’in sözde ‘halifeliğini’ yendiği vurgulandı. Açıklamada, Kürtlerin sadece kendi ülkelerini istediği ve global terörizme karşı dünyadan destek istedikleri dile getirildi.

ABD’nin işgale karşı ‘müttefiklerini’ terk ettiğinin kaydedildiği açıklamada, bunun bir ‘trajedi’ olduğunun altı çizildi.

“İNSANİ FELAKETE YOL AÇACAK; DAİŞ GÜÇLENECEK”

Olası bir Türk işgalinin bölgede daha fazla insani felaketlere yol açacağına işaret edilen açıklamada, bunun aynı zamanda DAİŞ çetelerinin yeniden güçlenmesine neden olacağı uyarısı yapıldı. Açıklamada, ‘bu dehşetin’ durdurulması gerektiği dile getirildi.

Açıklamaya göre, yerel saatle Çarşamba’dan itibaren pazar gününe kadar ABD ve Kanada’nın birçok şehrinde işgali protesto eylemleri düzenlenecek. Eylemlerin düzenlecekleri adres ve tarihler şöyle:

New York City, NY - 2PM - FB Event

Boston, MA - 1PM - FB Event

Vancouver, BC, Canada - 12:30PM - FB Event

Thursday, October 10th, 2019:

Montréal, QC - 6PM - FB Event

New York, NY - 6:30PM - FB Event - Meeting

Saturday, October 12th, 2019:

Washington, DC - 1PM - FB Event

Sunday, October 13th, 2019:

Los Angeles, CA - 12PM - FB Event

Seattle, WA - 3PM - FB Event