Leyla Güven ile Fadile Tok direnişi konuştular

Tecride karşı açlık grevindeki Leyla Güven ile Fadile Tok, telefonla görüntülü konuştu.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok telefonla görüntülü konuştu. Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 86 gündür açlık grevi eylemini sürdürürken, Fadile Tok da Maxmur’da 13 gündür eylemini devam ettiriyor.

TOK: TECRİT KIRILANA KADAR...

Tok, görüşmede şunları belirtti: 

“Tecride karşı senin öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişini selamlıyorum. Önder Apo’nun üzerindeki tecrit kırılana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Başarı halkımızın olacak. Önder Apo’nun etrafında oluşturacağımız halkayla Önder Apo’yu İmralı zindanından özgürleştireceğiz. Önder Apo ile topraklarımız üzerinde özgürce yaşayacağız. Senin öncülüğünde başlatılan direniş başarıya ulaşacak. Bu direniş yurt içi ve yurt dışında yayılmış durumda. Direnişimiz başarıya ulaşacak.”

GÜVEN: BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ

Leyla Güven ise şunları dile getirdi: “Başta 21 yıldır topraklarından ayrılmak zorunda kalan direngen Mexmur halkını candan ve yürekten selamlıyorum. Direnişini de selamlıyorum. Önder Apo üzerinde ağırlaştırılmış tecridin kırılması için açlık grevine başladım. Önder Apo’yu İmralı zindanından çıkarmaya umutluydum ve bu yüzden direnişe başladım. Tecridi kıracağımıza ve direnişimizin başarıya ulaşacağına inanıyorum. Zulmün duvarlarını yıkana kadar direnişimizi sürdüreceğiz.”

Leyla Güven, konuşmasını “Berxwedan jiyan e,”, “Serkeftin ya me ye” sözleriyle sonlandırdı.