Leyla Güven'in durumu ağırlaşıyor!

89 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'in ciddi sağlık sorunları başladı. Tek başına yürüyemeyen Güven, mide krampları yaşıyor, sıvı alırken zorlanıyor. Sağlıkçılar, "İstenmeyen durum yaşanabilir" diye uyardı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin kaldırılması için açlık grevinin 89'uncu gününde olan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven'in sağlık sorunları ciddi boyuta ulaştı.

Güven’in tansiyonunun çok düşük olduğu, halsiz ve ciddi uyku problemi yaşadığı, sıvı alımında zorlandığı ve mide krampları yaşadığı, ışığa ve kokuya karşı hassasiyetinin arttığı ifade edildi. Kas ağrıları bulunan ve destek almadan yürüyemeyen Güven, şimdiye kadar yaklaşık 11.5 kilo kaybetti.

SAĞLIKÇILAR: İSTENMEYEN BİR DURUM OLABİLİR!

Sağlıkçılar, Güven’de kas ağrılarının başlamasının nedenlerine dikkat çekerek, şunları aktardı: "Açlık grevlerinde ilk dönemlerdeki kilo kaybı dokuların enerji ihtiyacına göre vücutta önce karbonhidratlar, daha sonra yağ yakımı sonucu olur. Açlık grevi süresinin uzamasıyla beraber kaslardaki protein yakımı ile devam eder. Sayın Leyla Güven’in açlık grevinin 89’uncu gününe girmiş olması ve beraberinde gelişen kas ağrıları, kaslardaki protein yakımına başlandığının, bunun da sağlık durumu ile ilgili tablonun ani bir şekilde değişebileceği ve istenmeyen bir durumun söz konusu olabileceğini bize gösteriyor."