Lice’de devlet terörü sürüyor: 8 tutuklama

Türk devleti Amed’in Lice ilçesi kırsalında terör estirmeye devam ediyor. Operasyon adı altında köylerde yürütülen baskı kampanyası çerçevesinde 8 kişi tutuklandı.

Türk ordusu Çağdaş (Cinezur), Dibek (Derxust), Arıklı (Hiseynik) ve Bağlan (Mişref) mahalleleri kırsalında 9 Ocak’ta askeri operasyon başlatmıştı.

Bu operasyon kapsamında kırsal mahallelerin giriş ve çıkışları askerler tarafından kapatıldı ve mahallelerdeki bazı evlere baskınlar düzenlendi.

9 Ocak’tan bu yana yapılan baskınlarda çok sayıda kişi tutuklandı. Bağlan Mahallesi’nde oturan Mehmet Şah Bozkuş, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Dibek Mahallesi’nde yaşayan Sıddık Özkan (63), Ferzende Özkan, Ömer Yıldırım ve 2’si Hazro ilçesinde, isimleri öğrenilemeyen 4 kişi daha gözaltına alındı.

Gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan bu 7 kişi geçen Cuma günü mahkemeye çıkarıldıktan sonra “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Yerel kaynaklara bölgedeki askeri operasyonun sürdüğü ve askeri birliklerin daha çok sivil araçlarla dolaştığını belirtiyor.

Ayrıca Pazar günü akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kayacık (Hezan) Mahallesi kırsalına asker sevkiyatı yapıldığı öğrenildi. Aynı bölgedeki Yalaza (Kerwes) köyünde de askeri hareketliliğin olduğu yönünde bilgiler var.