Licêli 14 yaşındaki çocuğa işkence davası başladı

Amed’in Licê ilçesinde 14 yaşındaki Y.D.'nin işkenceye maruz kaldığı olayla ilgili yargılamada iddia makamı, sanık polislerin cezalandırılmasını istedi.

21 Mart 2023 Newroz kutlamaları sonrası gerçekleşen işkence olayıyla ilgili açılan davanın dördüncü duruşması Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Y.D.'nin ailesi ve avukatı Mehdi Özdemir katılırken, sanık polisler Aykut Oral, İsmail Akkuş, Emre Özcan, Gökhan Bay ve Hayrettin Çakmak katılmadı. Sanıkların avukatları duruşmada hazır bulundu.

Savcı, sanıkların Y.D.'yi 25-30 dakika araçta tutarak şiddet uyguladığı ve telefonunu atarak "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Mala zarar verme" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. 

Savcı, her bir sanık için "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 14 yıla kadar, "Mala zarar verme" suçundan ise 6 aya kadar hapis cezası istedi.

Avukat Mehdi Özdemir, mütalaaya karşı ek süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 5 Haziran’a erteledi ve polisler hakkında uygulanan adli kontrol şartlarının devamına karar verdi.