MÖP, PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutladı

MÖP: PKK, tarih, yenilik, dirlik, ahlak, cesaret, direniş, eşitlik, özgürlük ve demokrasi perspektifidir.

Yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), “PKK yarım asıra yakın bir zaman, her koşul altında verdiği görkemli mücadele sonucu, Mezopotamya/Kürdistan coğrafyasında Kürt halkının, halkların ve kadınların öz iradelerine ışık olmuş, bu iradenin tarih önünde şekilenmesine vesile olmuştur” dedi.

Asuri/Süryani/Keldani halkı adına, PKK’nin 41 yıldönümünü selamlayan MÖP açıklamasında şunları belirtti: “Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin tüm kurumlarına, üyelerine, yurtsever Kürt halkına, kadınlara, halklara ve bu günlere gelmesinde büyük emeği geçen Sayın Öcalan ve diğer lider kadrolarına kutluyoruz.

Özellikle: Bu tarihi günün sorumluluğuna soyunan, bu uğurda canını yaşamın her alanında çekinmeden feda eden kahramanları, Haki Karer ve Hewrin Xelef şahsında saygı, hürmet ve minetle anıyoruz.

PKK tarih, yenilik, dirlik, ahlak, cesaret, direniş, eşitlik, özgürlük ve demokrasi perspektifidir. PKK yarım asıra yakın bir zaman, her koşul altında verdiği görkemli mücadele sonucu, Mezopotamya/Kürdistan coğrafyasında Kürt halkının, halkların ve kadınların öz iradelerine ışık olmuş, bu iradenin tarih önünde şekilenmesine vesile olmuştur. Aynı zamanda Mezopotamya, Ortadoğu ve Orta Asya alanlarında ezilmiş uluslara bir umut yaratmış. Dolayısyla Asuri/Süryani/Keldani halkı da bu umuttan yararlanmış, Kürt halkı ile birlikte özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesine tutuşmuştur. Bügün halklarımız Mezopotamya coğrafyasında birçok alanda birlikte, gerici, radikal yapılanmalara, Türk soykırımcı devlet zihniyetine ve mezhepçi siyasete karşı, kendi toplumsal demokratik perspektifleri ile mücadele vermekteler. Böylelikle PKK öncülüğünde, halkların kendi alternatif perspektifleri yaratılmıştır.

Gelinen aşamada halkların bu değerli birlikteliğinden çekinen Türk soykırımcı devleti vb. sistem yapılanmaları, her alanda halkların iradesine saldırmakta, bu iradeyi kırmaya çalışmaktalar. Bu temelde Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Federsyonuna yönelik işgal harekatı yapılmıştır.

MÖP olarak, halklarımız her alanda bu işgale karşı durdukları sürece, insanlık düşmanı Türk soykırımcı devleti, her zalim sistem gibi yıpranıp kırılacağına inanıyoruz…

Bir kez daha PKK’nin 41 yıldönümü Kürt halkının, halkların, kadınların ve demokrasinin kazanmasına vesile olmasını diliyoruz.”