MÖP, HDP’ye yönelik açılan dava ve baskıları kınadı

HDP’ye yönelik açılan kapatma davasına tepki gösteren MÖP, “Türk soykırımcı devletin faşist başları Erdoğan-Bahçeli ikilisi, bu saldırılarla bir sonuç alacaklarını sanıyorlar. Hiç heveslenmesinler, haklı olan her zaman küllerinden dirilir” dedi.

Yazılı bir açıklama Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) Asuri, Süryani, Keldani halkı adına 1915 Seyfo Soykırımından günümüze Hristiyan ve diğer uluslara uygulananın sosyalist, devrimci ve özlü demokratlara, 21. yüzyılda toplumsal demokrasi perspektifini herkes için savunan ve bu temelde legal demokrasi mücadelesi veren HDP’ye yönelik Türk soykırımcı devlet, temsili faşist hükümetleri kınadı.

“HDP bir ilki Ortadoğu, Mezopotamya ve Anadolu coğrafyalarında başarmış, tüm ulusları, kültürleri, inançları, dilleri, dinleri, insan cinsini ve doğa ile barışık eşit, özgür ve demokratik bir perspektifte buluşturmuş, coşturmuş ve yaşamı güzelleştirmiştir” diyen MÖP açıklamasında şunları belirtti: “Bu gelişme halklar, kadınlar ve kültürler açısından ne kadar pozitif ise, insanlık değerleri açısından ve toplumsal demokrasi açısından da bir o kadar pozitif bilimsel bir gelişmedir. Karanlık-aydınlıktan, korku-cesaretten, alçaklık-yiğitlikten ve çakal-aslandan çekindiği gibi, Türk soykırımcı, sömürgeci, ırkçı ve faşist devleti HDP’nin toplumsal demokrasi perspektifinden çekinmektedir. Bu korku Türk devlet, faşist temsili hükümeti paranoya çevirmiş, böylece HDP’ye karşı 7 Haziran 2015 seçimlerin başarısından sonra soykırımcı bir zihniyetle saldırmaktadır.

İnsanlık tarihi bir gerçeği hep kanıtlamıştır, zulmeden kimse, korkuyla son bulur!

Türk soykırımcı devletin faşist başları Erdoğan-Bahçeli ikilisi, bu saldırılarla bir sonuç alacaklarını sanıyorlar. Hiç heveslenmesinler, haklı olan her zaman küllerinden dirilir…

21 yüzyılda halklar karanlığa doğru sürüklenirken, HDP bunu tersine çevirmiş, bunca yönelime rağmen hala demokrasi taraftarlarıyla birlikte alnı dik olarak ayaktadır. HDP halkların, kadınların ve demokrasinin yegane geleceğidir... MÖP olarak Asuri, Süryani, Keldani halkına, halklara ve demokrasi taraftarlarına çağrımız; HDP’nin etrafında kenetlenmeleri, toplumsal demokrasi mücadelesini daha güçlü kılmaları... Dünya kamuoyuna çağrımız; HDP’ye yönelik, Türk soykırımcı devleti tarafından yapılan saldırılara karşı tavır almalarıdır.”