Macron: Türkiye tehlikeli bir oyun oynuyor

AKP-MHP faşizminin Libya’daki çeteleriyle yürüttüğü savaşa tepki gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türkiye Libya’da tehlikeli bir oyun oynuyor” uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Akdeniz’deki bir Fransız gemisi, Türk devletine ait bir firkateyn tarafından hedeflenmişti. Olayın ardından Fransa Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada Türk devletine ait gemilerin “son derece saldırgan” manevra yaptığı tepkisinde bulunulmuştu. Bakanlık, NATO’yu “devekuşu politikasından” vazgeçmeye çağırmıştı.

MACRON UYARDI: TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR

Tunus Cumhurbaşkanı Kais Sayed ile Paris’teki görüşmesi ardından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Türk devletinin paralı çeteleri aracılığıyla Libya’da yürüttüğü savaşa karşı uyarıda bulundu.

“Türkiye’nin Libya’da çok tehlikeli bir oyun oynadığını ve Berlin’deki konferansta kabul ettiği angajmanlarına aykırı davrandığını düşünüyorum” diyen Macron, bu sözleri gün içinde ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesinde de dile getirdiği bilgisini verdi.

TÜM BÖLGE İÇİN TEHLİKELİ!

Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü kirli savaşın hem Libya’nın hem de komşularının çıkarına olmadığının altını çizen Macron, “Aynı zamanda bölgenin ve Avrupa’nın da çıkarlarına aykırıdır” dedi.

SAVAŞ ÜZERİNDEN KONUM KAZANILMAYA ÇALIŞILIYOR

Libya’daki iç savaşta başka ülkelerin rolünü eleştiren Macron, dış müdahalelerin durması çağrısı yaptı. Macron, “Libya’ya yönelik tüm dış müdahaleleri ve savaş üzerinden yeni pozisyonlar elde etme amaçlı tek yanlı eylemler son bulmalı” diye konuştu.

Macron, Libya’daki durumun ‘tahammül edilemez” olduğunun altını çizdi.