MAK’dan Amed’de özel harekat trafosuna sabotaj eylemi

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Amed’in Sur ilçesinde özel harekat şubesine elektrik sağlayan bir trafoya sabotaj düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), “27 Haziran günü saat 23:00 sıralarında, Amed merkez Sur ilçesi Rıclık mevkiinde, özel harekat şube müdürlüğüne elektrik sağlayan DEDAŞ’a bağlı trafoyu milislerimiz sabotaj taktiği ile bombalayarak eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucunca trafo patlayarak imha olurken, emniyet yerleşkesi bir süre elektiriksiz kaldı ve işgalciler korku ve panik içinde kaldı. Milislerimiz eylem sonrası güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir” dedi. 

Açıklamada, DEDAŞ eliyle Kurdistan’da çıkarılan yangınlara, Türk devletinin tırmanan işgal saldırıları, baskıları ve İmralı tecridine dikkat çekilerek, şunar ifade edildi: “Bizler Zilan deresinde, Dersim dağlarında direnen ve katledilen binlerce insanın torunlarıyız. Biz Halepçe’de ve Amude’de katledilen binlerce çocuk ve insanımızın intikamıyız. Biz Agirî’den Mahabad’a kadar direnen ve Kürdistan’ın özgürlüğü için savaşan binlerce şehide özgür bir Kürdistan borçluyuz. Tüm yurtsever Kürdistan gençliği bu temelde düşman bilincini açığa çıkarmalı ve sömürgeciliği Kürdistan’da parçalamak için tüm hücreleri ile seferber olup, eylem ve örgütlenme seferberliğine dahil olmalıdır.”