MARDEF: Elif Kısa derhal serbest bırakılmalı

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), 3 Aralık 2019’dan bu yana tutuklu olan HDP Elbistan yöneticisi Elif Kısa’nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

MARDEF, yaptığı yazılı açıklamada “Kırk gündür Elbistan HDP yöneticisi Elif Kısa ve Bekir Kara haksız ve hukuksuz bir bicimde tutuklanmış bulunmaktadırlar” dedi.

Elif Kısa’nın engelli çocuklarının olduğunu dikkat çeken MARDEF, ressam oğlu Ahmet Kısa’nın konuşma engelli olmasına rağmen “annesinin zalimce tutuklanmasına” karşı günlerdir “kararlı bir direniş içerisinde” olduğunu ifade etti.

Açıklamada, “Biz MARDEF olarak ilk günden beri Elif Kısa ve Bekir Kara’nın bu haksızca tutuklanmasına karşı sevgili ressam Ahmet Kısa’nın sesine ses katmaya çalıştık. Bugün de Elif Kısa ve Bekir Kara’nın serbest bırakılması için sevgili ressam Ahmet Kısa’nın mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” denildi.

Ahmet Kısa’nın talebinin “kendilerinin de talebi” olduğunu belirten MARDEF, bu mücadelenin sonuç alması için daha güçlü sahiplenme çağrısında bulundu.