Mardin’de HDP’liler 14’üncü kez direniş nöbeti gerçekleştirdi

Mardin’de belediye gasbının 14’üncü gününde bir konuşma yapan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, kayyumların yasaları yok saydığını belirterek, bu her yerde haykıracaklarını söyledi.

19 Ağustos’ta Van, Mardin ve Amed büyükşehir belediyelerinin gasp edilerek kayyum atanmasına yönelik protestolar Mardin’de 14’üncü gününde de sürdü.

Mardin’in Artuklu İlçesi’nde bulunan Karayolları Parkı’nda gerçekleşen direniş nöbetine HDP İl eşbaşkanları, belediye eşbaşkanları, HDP'li milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve halk katıldı.

Eylemde sık sık “Mêrdîn rûmeta me ye”, “Direne direne kazanacağız” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atan grup adına açıklamayı HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki yaptı.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün anlam ve önemine değinen Tiryaki, her sene bu günün anlam ve önemine ilişkin açıklamaların ve mitinglerin yapıldığını hatırlattı.

Tiryaki, “Bu günün anılmasının nedeni nedir? İkinci Dünya Savaşı ve öncesinde insanların yaşadıklarının bir daha yaşanmaması için bu gün anılıyor. Bizler de bugün Kızıltepe İlçesi’nde halkımız ile bir araya geleceğiz ve bu günü barış için anacağız. Barış talebimizi bir kez daha dile getirmek için yürüyeceğiz” dedi.

Polisin sık sık megafon ile konuşmaları bölmesi ve engellemeye çalışmasına tepki gösteren Tiryaki, “Bizlerin yaptığı eylemin yasal olmadığını söyleyenlere asıl yasaları yok sayanları söyleyelim. Yasaları yok sayan kayyumlardır. Biz bunu her yerde haykırmaya devam edeceğiz. Burada toplamda 20 kişiyiz ama bir dünya polis yığılmış etrafımıza. Parktan tutun da yollara, kavşaklara kadar polis ablukası içindeyiz bizler ve halkımız. Sırf halk ile birbirimize dokunamayalım diye insanların önümüzden geçmesi bile engelleniyor. Mardin’de halkın günlük yaşamını bizler değil siz engelliyorsunuz” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından HDP Mardin İl Binası’na doğru yürüyüşe geçen grup burada da sloganlar, alkış ve zılgıtlar ile eylemlerini sonlandırdı.