Mersin Barosu: Hukuk herkes için eşit uygulanmadı
Mersin Barosu: Hukuk herkes için eşit uygulanmadı
Mersin Barosu: Hukuk herkes için eşit uygulanmadı
Mersin Baro Başkanı Av. Alpay Antmen BDP’li vekillerin Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen, serbest bırakılmamasını eleştirdi. “Hukuk herkes için eşit uygulanmadı" diyen Antmen, dün başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da, "Dün gördük ki; artık hiç kimse güvende değil" diyerek dikkat çekti.
Mersin Barosu, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen, Diyarbakır 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemelerinin tutuklu BDP'li milletvekillerini tahliye etmemesine ilişkin baro binasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda avukatın katıldığı toplantıda açıklama yapan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Anayasa Mahkemesi kararıyla Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesiyle umutlandıklarını söyleyerek, "Ama maalesef hukuk yine herkes eşit uygulanmadı halen tutuklu milletvekilleri tahliye bekliyor ve tahliye talepleri hukuka aykırı olarak reddediliyor" dedi.
Anayasa Mahkemesi kararının herkes için geçerli olduğunu vurgulayan Antmen, "Ne yargı ne yasama ne de yürütme kişi ve düşüncelere göre ayrı ayrı karar veremez, işlem tahsis edemez. Anayasa'nın 10. maddesinde yer alan eşitlik ilkesi gereğinde Mustafa Balbay gibi, halen tutuklu olan milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım, Kemal Aktaş ve Engin Alan'ın tutukluluk durumlarını son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Avukatlık mesleğini yaptıkları tutuklanan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatların derhal serbest bırakılmasını isteyen Antmen, "Baro üyemiz Av. Bedri Kuran'ın 2 yıl aşkın süreyi bulan haksız tutukluğu umarız ki yarın yapılacak duruşmada sona ermelidir" diye kaydetti.
Dün İstanbul merkezli yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Antmen, "Ergenekon, Balyoz, KCK, ÇHD operasyonlarında 'Türkiye'de adalet incindi, masumiyet karnesi çiğnendi, adil yargılama hakkı, hukuki güvenlik ilkesi artık yok edildi' demiştik. Dün gördük ki; artık hiç kimse güvende değil. Yargı veya kolluğun bir takım güç odaklarının kontrolünde girdiği veya bir takım odakların hesaplaşma, uzlaşma, tasfiye aracı geldiği iması ya da algısının bile zihinlere akıllara gelmemesi gerekir. Yargı bağımsız olmalı" diye vurguladı.
Van depremi üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin yaralarının sarılmadığını da söyleyen Antmen, konteynerlarda yaşayan depremzedelerin barınma, eğitim, sağlık ve beslenme sorunlarının ivedilikle çözülmesi çağırısında bulundu.