MHP hırsızlığına Koma Berxwedan'dan tepki

Koma Berxwedan, MHP’nin 31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimler için gruba ait “Bihuşta Cîhanê”-Dünyanın Cenneti Kürdistan isimli parçasını kullanmasına tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Koma Berxwedan, Türkiye’nin yeni bir seçim sürecine girerken, her seçimde olduğu gibi, AKP-MHP faşist kliğinin bütün gaspçı yöntemlerle Kürt halkının ve muhalefetin oylarını her türlü hileye ve baskıya başvurarak, iktidarını sürdürmeye çalıştığını belirtti.

Bu zihniyet ile iktidarda kalmaya çalışan ve ona koltuk değneği görevini gören iktidarın faşist ortağı olan MHP’nin yine kafatasçı söylemlerle birlikte yeni bir hırsızlık vakası ile gündeme geldiğini vurgulayan Koma Berxwedan şunları dile getirdi: “Irkçı ve faşist MHP, grubumuz Koma Bexwedan’ın 1991’de çıkardığı ‘Amed’ isimli albümde söz ve müziği grubumuzun üyesi olan Seyidxan arkadaşımızın seslendirdiği ‘Bihuşta Cîhanê-Dünyanın cenneti Kürdistan’ esirini çalıp, sanatçıların yüz karası olan bir zat aracılığı ile seçim şarkısı olarak kullanılmaktadır. Halkımız ve müzik sever dostlarımız bu hırsızları suçüstü yakalamıştır.

İşi, gücü hırsızlık olan bu zatın hırsızlık konusunda sicilinin oldukça kabarık olduğu, halkımız ve kamuoyu tarafından bilinmektedir. Irkçı MHP’nin daha önceki seçimlerde kullandığı ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısı da yurtsever bir Cizîra Botanlı müzisyen yoldaşımızın 1987’de seslendirdiği ‘Dayê, dayê’ stranıdır.

Yüzyıldır süren bu faşist, soykırımcı zihniyet tarihimizi, kültürel değerlerimizi, kısaca halkımıza ve kadim halklara ait her türlü değerleri faşizan yöntemlerle tahrip ediyor, çalıyor ve gasp ederek, kendisine mal ediyor. Örneğin TRT arşivlerinde binlerce Kürtçe, Ermenice, Süryanice, Yunanca stranlar çalınmış, sözleri değiştirilerek, Türk kültürüne mal edilmiştir.”

Koma Berxwedan'ın 1991'de çıkardığı albümde "Bihuşta Cîhanê" parçası: