GÖRÜNTÜLÜ

Minbic’in batısında DAİŞ’e ait sabotaj deposu ele geçirildi

Minbic Askeri Meclis savaşçılarının kent merkezindeki operasyonları devam ederken, düzenlenen operasyonlarda DAİŞ çetelerine ait sabotaj deposu ve patlayıcılar ele geçirdi.

Minbic Askeri Meclisi’nin 1 Haziran günü başlattığı Minbic’i özgürleştirme hamlesinin 67. gününde Minbic Askeri Meclisi savaşçıları DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurarak ilerleyişini sürdürdü.

Minbic kent merkezini yüzde 90 oranında DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştiren  Minbic Askeri Meclisi savaşçıları geçtiğimiz gün kent merkezinin batı yakasında düzenlediği  temizlik operasyonunda DAİŞ çetelerine ait sabotaj deposu ve patlayıcılar ele geçirdi.

Ele geçirilen binada sabotaj merkezi olarak kullanılan bir merkez ortaya çıkarıldı.

Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının ele geçirdiği bina da çok sayıda mayın ve yapımında kullanılan malzeme, havan mermileri, roket mermileri, cehennem topları, TC patentli patlayıcılar ve kimyasal yapımında kullanılan çeşitli maddeler bulundu.

Ele geçirilen malzemeler arasında özeliklle de labratuvar da hazırlanan A4 hassas patlayıcıların bulunması dikkat çekti.

 

...