MKP: İsyan edilmeli, işgalciler rahat yüzü görmemeli

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komite / Siyasi Büro, Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “İşgale karşı durulmalı, işgale izin verilmemeli, isyan edilmelidir. İşgalcilere rahat yüzü gösterilmemelidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MKP Merkez Komite/Siyasi Büro, Rojava’ya yönelik işgal saldırılarının ABD ve Batılı emperyalistlerin “yaktığı yeşil ışık” ile başladığını belirtti.

MKP, “Esasını Kürt düşmanlığı, Kürtlerin demokratik kazanımlarının yok edilmesi oluşturmakla birlikte; Afrin’de, El-Bab’da, Cerablus’ta yaşananlar, işgal sonrası Batı Kürdistan’da da nelerin yaşanacağının habercisidir” dedi.

CHP ve İYİ parti gibi “düzen partileri” ve onları “öve öve bitiremeyen liberal kesimlerin” tutumuna da dikkat çeken MKP, “Egemen sınıfların, ezilen bağımlı ulus ve ezilen halkların dostu olamayacağını, birbiriyle çatışan egemen sınıfların mesele Kürtlerin kazanılmış demokratik hakları, Kürt meselesi olunca nasılda ayrılmaz bir bütün oldukları bir kez daha görülmüş oldu” diye belirtti.

İşgalin bedelinin ağır olacağına vurgu yapan MKP, “Özcesi, bu işgalin Türkiye-Kuzey Kürdistan halklarına faturası ağır olacaktır. İşgalin maliyeti halkların sırtına yüklenecektir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Hiçbir işgal saldırısı bu yüzden masum olmamıştır, Batı Kürdistan işgali de masum olmayacaktır. İşgale karşı durulmalı, işgale izin verilmemeli, isyan edilmelidir. İşgalcilere rahat yüzü gösterilmemelidir.”

“Partimizin tüm militan ve taraftarları, işgal karşısında takınılması gereken devrimci tavrı bulundukları her alanda tereddütsüzce takınacak, devrimci duruşu göstermekten çekinmeyecek ve Kürt halkının demokratik değerlerini ve kazanımlarını sahiplenip savunacaktır. Bu ertelenemez devrimci bir görev, halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur.”