MLKP: Gün eyleme geçme günüdür

MLKP Kürdistan Örgütü, Türk devleti ile ABD ve Rusya arasında yapılan işgal anlaşmalarına tepki göstererek, “Gün eyleme geçme günü, zaman devrimi savunma zamanıdır” dedi.

MLKP Kürdistan Örgütü, yaptığı yazılı açıklamada, Rojava ve Kuzey Doğu Suriye’deki saldırılar için “emperyalist güçlerle faşist sömürgeci Türk devletinin karşı devrimci ittifakı” dedi.

16 Ekim’de ABD ve Türkiye arasında varılan 13 maddelik anlaşma ve ateşkes kararı ile 22 Ekim’de Soçi’de gerçekleşen Rusya-Türkiye toplantısına dikkat çeken örgüt, “Bu ittifakın, Rojava devrimini tasfiye stratejisine bağlı yürütüldüğü bugün artık sır değildir” diye kaydetti.

Açıklamada, “16 Ekim’de gerçekleşen ABD-Türkiye ve 22 Ekim’de gerçekleşen Rusya-Türkiye toplantılarında alınan kararlar ve deklare edilen mutabakat maddeleri Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye özek yönetimi, onun devrimci ordusu ve halkları tarafında asla kabul edilmemelidir” ifadeleri kullanıldı.

“Bu kararlar, Ortadoğu halklarının Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’de başlattığı bölge devrimine karşı kapsamlı bir saldırı mutabakatıdır” diyen örgüt, “tehlike büyük” dedi ve ekledi: “Bu nedenle direniş ve mücadele sürekli devam etmek zorunda. Tüm Kürdistani güçlerin görevi, dört parça Kürdistan’ın ulusal birliğini direnişin ve mücadelenin içinde başarmak ve bu tasfiye politikasını boşa çıkarmaktır.”

MLKP Kürdistan Örgütü “Gün sessizlik ve bekleme günü değildir” diyerek şunları ifade etti: “Bugün sessizce beklediğini söyleyenler, sahtekarca kaygı ve endişe duyduğunu açıklayanlar devrimin boğulmasını isteyen emperyalistler, işgalciler, gerici-faşist rejimler ve karşı devrimcilerdir. Eylemsizlik, bu karşı devrimcileri uğursuz amaçlarına yaklaştırmaktan başka hiç bir işe yaramayacaktır. Gün eyleme geçme günü, zaman devrimi savunma zamanıdır.”