MLKP: Koray yoldaş faşist Türk devletiyle savaşta ölümsüzleşti

MLKP Kürdistan Örgütü, MLKP FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve aynı zamanda HBDH savaşçısı Koray Aspir'in 28 Ağustos günü "faşist Türk devletiyle girdiği savaşta ölümsüzleştiğini" açıkladı.

MLKP Kürdistan Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, "Partimiz MLKP FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve aynı zamanda HBDH savaşçısı olan Koray Aspir yoldaş 28 Ağustos 2020 tarihinde sömürgeci faşist Türk devletiyle girdiği savaşta ölümsüzleşti" dedi.

Açıklamada, "Koray Aspir yoldaş gerçek anlamda devrimci değerleri kişiliğinde ve mücadelesinde pratikleştiren, özümseyen ve içselleştiren bir yoldaştı. Kürt halkından, kadınlardan işçi sınıfından ve bütün ezilenlerden yana faşizme, işgalciliğe, sömürgeciliğe, sömürüye ve erkek egemen sisteme karşı sarsılmaz bir inanca ve eylem gücüne sahipti. Yoldaşı tanıyanlar söz ve eylemin cisimleşmiş en sade, en tutarlı, en devrimci, en militan halini tereddütsüzce görürlerdi.

Kürt halkının yiğit bir neferiydi. Öğrenci gençlik cephesinde verdiği devrimci mücadelesini Rojava ve Başur Kürdistan’ında gerilla düzeyine taşıdı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada savaşçıya ilişkin ayrıca şunlar belirtildi: "Koray Aspir yoldaş düşmana karşı sınıf bilincini en doruklara çıkartan ve aynı güçle düşmanın üzerine yürüyen bir gerillaydı. O, düşmandan hesap sormanın silahlı mücadeleden geçtiğinin bilinciyle yönünü Karadeniz’e çevirdi. O, sömürge boyunduruğundaki Kürt halkının özgürlüğünün ve Birleşik Devrimimizin silahlı mücadeleyle başarıya ulaşacağına sarsılmaz bir inançla bağlıydı. Ve bu nedenle Rojava’dan, Bakur Kürdistan’ına, oradan Karadeniz’e elde silah sömürgeci ve işgalci faşist Türk devletine karşı en önde ve büyük bir inançla, bağlılıkla, kararlılıkla savaştı. Sömürgeci faşist Türk devletine karşı sadece Kürdistan’da savaşmanın yetmeyeceğinin de bilincindeydi, savaşın Türkiye’nin her tarafına yayılması gerektiğini biliyordu. Bundan dolayıdır ki partimizin savaşı Karadeniz’e taşıma kararının öncü militanlarından birisi oldu."

Türk devletinin faşist ve yayılmacı saldırılarına yer verilen açıklamada, "Özellikle son dönemlerde gerillaya karşı tekniği kullanarak amacına ulaşacağını sanmaktadır. Şu bilinmelidir ki hakikatin, adaletin, özgürlüğün, eşitliğin mücadelesinin önünde şimdiye kadar hiçbir güç sonuç alamadı. Egemenler, zalimler, diktatörler, zorbalar, bezirganlar, soykırımcılar tarihin her döneminde her türlü tekniği kullandılar ama bütün ezilenlerin özgürlük yürüyüşünü sonlandıramadılar" vurgusu yapıldı.