MLKP'li Sökmen ve Şeran, son yolculuklarına uğurlandı

Eskişehir'de yaşanan çatışmada şehit düşen MLKP savaşçıları Ozan Sökmen ve Fırat Şeran, son yolculuklarına uğurlandı.

Eskişehir'de özel harekat polisleri ile yaşanan çatışmada şehit düşen MLKP savaşçısı Ozan Sökmen, Gülsuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
Polis ablukasına alınan Gülsuyu Cemevi'nde yapılan törene Ozan Sökmen'in ailesi ile yakınları, ESP eş genel başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, DİSK yönetim Kurulu üyesi ve Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan, Gülsüyu-Gülensu Güzelleştirme Derneği, HDP, SMF, Partizan yönetici ve üyeleri ile Sökmen'in yoldaşları katıldı.

'MÜCADELEYİ SEÇTİLER'

Cemevi'nde yapılan törenin ardından Sökmen, polis ablukası altında Gülsuyu Mezarlığına götürüldü. Defin işleminin ardından saygı duruşu yapıldı. Sökmen'in mezarı başında ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Çok acı bir günden geçiyoruz. Ozan ve Fırat'ı sonsuzluğa uğurluyoruz. Ozan ve Fırat'ın çıkışlarından onur ve gurur duyuyoruz. Herkesin Avrupa'ya gittiği bir dönemde Ozan ve Fırat burada kalıp mücadele etmeyi seçerek önemli bir mesaj vermişlerdir. Yeliz ve Şirin'in izinden gitmişlerdir. Onları mücadelemizde yaşatacağız" denildi.
Kitle, törenin ardından cemevine geçerek, Sökmen için verilen lokmaya katıldı.

KAÇIRILARAK DEFNEDİLDİ

MLKP savaşçısı Fırat Şeran da Yayla Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
Ailesi ve avukatları tarafından dün gece İstanbul'a getirilen Şeran'ın naaşı, Beşyüzevler'de bulunan gasulhaneye götürüldü. Sabah saatlerine aralarında ÖTSP ve ESP üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi burada toplandı. Bölgeyi ablukaya alan polis, ÖTSP ve ESP üyelerinin, Şeran'ın yıkanması için içeri girmesini engelledi. İçeri sadece babası girebildi.
Ardından, cenaze aracına konulan Şeran, polis tarafından kaçırıldı. Polis, cenaze aracına babası dışında kimseyi almadı. Şeran Beşyüzevler Camii'ne götürüldüğü belirtildi, ancak bir süre sonra hızla defnedilmesi için Habipler Yayla Mezarlığı'na götürüldüğü öğrenildi.
Şeran'ı kaçıran polis, mezarlık girişini de ablukaya alarak, girişlere engel oldu. Törene katılmak için gelenlere GBT kontrolü yapıldı, ardından ise zorla mezarlıktan uzaklaştırıldı.

'DÜŞÜNÜ KURDUĞU GİBİ YAŞADI'

Engellemeye rağmen ÖTSP tarafından Şeran'ın mezarı başında anma yapıldı. Saygı duruşunun ardından ÖTSP adına yapılan konuşmada Fırat Şeran'ın düşünü kurduğu gibi yaşadığı ve öyle ölümsüzleştiği vurgulandı. Şeran'ın kendinden önce şehit düşenlere ve mücadelesine bağlılığının aktarıldığı konuşmada, "Onun anılarına ve ideallerine bağlılık sözü veriyoruz" denildi.
Anma etkinliği, Fırat Şeran'ın sevdi ezgilerin söylenmesi ve mezarına çiçek bırakılmasının ardından sona erdi.