MLKP savaşçısı Saruhan’ı binler uğurladı
MLKP savaşçısı Saruhan’ı binler uğurladı
MLKP savaşçısı Saruhan’ı binler uğurladı
Kobanê'de yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Oğuz Saruhan (Algan Zafir), Derik'te binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Kobanê'de 30 Aralık 2014'te DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçısı Oğuz Saruhan'ın (Algan Zafir) Urfa'dan alınan cenazesi, doğum yeri olan Mardin'in Derik ilçesine bağlı Şêx Ahmet Mahallesi'nde binlerce kişi tarafından karşılandı. Cenaze törenine Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Suphi Necat Ağırnaslı'nın babası Hikmet Acun, ESP, HDP, DBP, MEYADER, Barış Anneleri Meclisi ve Eğitim Sen üyeleri de katılarak, cenazeyi omuzlarda taşıdı. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG, YPJ ve MLKP'li savaşçıların fotoğrafları ile PKK, KCK ve MLKP bayrakları taşındı. Sık sık, "Yaşasın devrimci dayanışma", "Oğuz yoldaş ölümsüzdür" ve "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları atan kitle, köy mezarlığına ulaştı. Cenazeye katılmak amacıyla köy halkı da 7'den 70'e mezarlığa akın etti. MLKP savaşçısı Saruhan'ın cenazesinin defnedilmesi ardından binlerce kişi "Çerxa Şoreşê" marşı okudu.
'KOBANÊ DİRENİŞİ BİZİM DE DİRENİŞİMİZ'
Törende konuşan Sultan Ulusoy, Rojava ve Kobanê direnişinde yaşamını yitirenleri anarak, "ESP, Kürdistan ve Türkiye birleşik devrimine inandı. Bizim dayandığımız gelenek bu birleşik devrim anlayışına bağlı olarak kendisini Kürdistan ve Türkiye devrimine adadı ve böyle şekillendirdi. Bundandır ki MLKP'nin Kürdistan Rojava devrimine çağrısını, ESP saflarında örgütlenmiş olan genç bir komünist işçi olan Oğuz Saruhan yoldaşımız büyük bir sevinçle karşıladı ve bu çağrıya bağlı olarak Kobanê direnişindeki yerini aldı. Bu nedenledir ki kanlarımız Kürdistan topraklarında birbirine karıştı. Buradan açıkça belirtiyoruz ki, Rojava devrimi bizim devrimimiz, Kobanê direnişi de bizim direnişimizdir" ifadelerini kullandı.
Gülser Yıldırım da devrimci dayanışmanın önemine dikkat çekerek, "Bu ülkedeki ezilenler özgürleşecekse bunun tek yolu devrimci dayanışma ve birlikten geçer" dedi.
Cenaze töreninin ardından kitle, MLKP'li Saruhan için kurulan taziyeye geçti.