MLKP: Sömürgeci faşist işgale karşı tek yumruk tek barikat

Türk devletinin Meyda Savunma Alanları’ndan Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepki gösteren MLKP Merkez Komitesi “Faşist sömürgecilik en ağır bedeller pahasına da olsa Garê’den püskürtülecektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MLKP Merkez Komitesi şunları belirtti: “Faşist politik İslamcı şeflik rejimi, Güney Kürdistan’da yeni bir işgal ve soykırım saldırısı başlattı. Garê bölgesi hava ve kara saldırısı altında. Sömürgeci Türk burjuva devletinin hedefi yalnızca Medya Savunma Alanları değildir. O, Rojava’nın bütününü ve Güney Kürdistan’ı işgal etmek, Kürdistan’da ve bölgede, onur ve özgürlük adına ne varsa yok etmek istiyor. ‘Kürt sorunu’nu, Kürt ulusunu soykırımdan geçirerek ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Kürt halkına karşı ırkçı, sömürgeci bir kin ve düşmanlık besleyen Tayyip Erdoğan faşizmi, tüm bölge halklarına da düşmandır. Faşist şeflik rejimi, Arap halkını, Süryanileri, Keldanileri, Türkmenleri, Ermenileri, Êzidîleri, Kıbrıs Türk ve Rum halklarını hizmetkarı yapmak hayali içindedir. Bölgede nüfuz alanları ve ekonomik ayrıcalıklar elde etme peşinde koşmak, Türk burjuva devletinin günümüzdeki temel politikasıdır. Faşist şeflik rejimi bütün bölge halklarına yönelmiş bir faşist sömürgeci tehdittir.

Türk sermaye devleti Garê’ye yönelen faşist sömürgeci işgal saldırısında bir başına değildir. Barzani’nin yönetimindeki KDP, işgal saldırısının işbirlikçisi, lanetli suç ortağıdır. Kürt halkının düşmanlarıyla en aşağılık işbirliğine giren, onlara yeni bir soykırımcı saldırı için her türlü desteği veren KDP, kendi alnına silinmeyecek bir onursuzluk mührü vurdu. Çürüyüp kokuştuğunu, Barzani ailesinin çıkarları uğruna her türlü değeri satılığa çıkardığı gösterdi. Başta Başûrê Kürdistan halkı olmak üzere Kürt ulusu bu suçu ve suçluları asla unutmayacak, asla bağışlamayacaktır.

Türk burjuva devletinin sömürgeci, soykırımcı saldırı ve işgaline sessiz kalan Irak yönetimi, silah satışı, askeri teknoloji ihracı, suskunluk desteği ve PKK’ye karşı saldırganlık yoluyla faşizmi ve soykırımcılığı destekleyen ABD, İngiltere, Rusya ve Almanya başta olmak üzere emperyalist devletler Tayyip Erdoğan faşizminin ve Kürt katliamlarının suç ortaklarıdır. Kürdistan ve dünya halkları bu suçları unutmayacaktır.

Başta Başûrê Kurdistan halkı olmak üzere, Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızı ve değişik ülkelerde yaşayan Kürdistanlıları, Türk işçilerini, fakirlerini ve ezilenlerini; Türkiye ve Kuzey Kürdistan’ın, haksız savaşa karşı olduğunu söyleyen tüm ilerici demokratik güçlerini, antişovenist, antifaşist ve devrimci partilerini, gruplarını, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Lübnan ve Tunuslular başta olmak üzere, Arap halklarını ve ilerici, devrimci partilerini, özgürlük mücadelesini destekleyen, faşizme, sömürgeci işgale, ırkçılığa ve soykırımcılığa karşı durmayı insanlık onurunun gereği sayan dünya halklarını, onların ilerici, antifaşist ve devrimci partilerini, dünyanın dört yanından gençliği, kadın özgürlük mücadelesi kuvvetlerini, LGBTİ+ örgütlerini, aydınları, sanatçıları, bilim insanlarını, sporcuları, Garê bölgesine yönelen, Maxmur’u, Şengal’i ve Rojava’yı tehdit altında tutan faşist sömürgeci işgale, soykırımcı saldırıya karşı harekete geçmeye, açıklamalarla, gösterilerle, yürüyüşlerle, meydan işgalleriyle, yol kesmelerle ve mücadelenin tüm biçimlerini kullanarak özgürlük ve onur direnişiyle omuz omuz olmaya çağırıyoruz.

Partimiz Garê bölgesindeki FESK gerillaları başta olmak üzere, Kürdistan ve Türkiye’deki kuvvetleriyle, Avrupa’daki güçleriyle faşist sömürgeci işgale ve soykırımcı saldırılara karşı mücadelede üzerine düşeni yapacak, PKK ve HPG’yle omuz omuza olacaktır.

Faşist sömürgecilik en ağır bedeller pahasına da olsa Garê’den püskürtülecek, faşist şeflik rejimi, yediği askeri, politik ve moral darbelerle yıkımın eşiğine getirilecektir.”