Münster Üniversitesi’nde Kürt kültürü konulu etkinlik

Münster Üniversitesi’nde Kürt kültürü konulu etkinlik

Münster Üniversitesi’nde Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) Kürt kültürü ile ilgili bir etkinlik düzenledi. Münster’deki Westfälischen Wilhelms- Universität’da düzelenen etkinlikte Kürdistan tarihi, coğrafyası ve Kürdistan’daki kültürler mozayiği, farklı ülkelerden gelen öğrencilere tanıtıldı.

Etkinlikte, kültürel soykırımın kıskacında olan Kürtlerin ve Kürdistan’daki diğer halklar tarafından tanınması ve sahip çıkılmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca kültürler mozayiğini tehdit eden unsurların neler olduğu, bunlara karşı ne tür mücadelelerin verilebileceği, bu konuda gençliğe düşen görevler de ele alındı. Sunum ardından, öğrencilerın Kürdistan’ın kültürel, tarihsel dokusu, gündemdeki gelişmeler ve çözüm sürecine yönelik soruluları ile birlikte tartışma yürütüldü. Avrupalı öğrencilerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Amed Newrozu’nda yaptığı açıklama ardından gelişen sürece ilişkin sorular yoğun bir şekilde ele alındı.

Tartışmalar ardından da Cigerxwin ve eserlerinin de tanıtıldığı kısıma geçildi. Cigerxwin'in bazı eserlerinin katılımcılarla paylaşıldığı etkinlikte en son olarak da Kürt mutfağından bazı yemekler öğrencilere sunuldu. Etkinlik Kürt öğrencilerin oluşturduğu müzik grubunun sahne alması ile sona erdi.