NAV-DEM’den Şengal yürüyüşüne katılım çağrısı
NAV-DEM, 21 Kasım günü Almanya’nın Hannover kentinde “Şengal ve YBŞ statüsü tanınsın” sloganı ile düzenlenecek yürüyüşe katılmaya çağırdı.
NAV-DEM, 21 Kasım günü Almanya’nın Hannover kentinde “Şengal ve YBŞ statüsü tanınsın” sloganı ile düzenlenecek yürüyüşe katılmaya çağırdı.
NAV-DEM, 21 Kasım günü Almanya’nın Hannover kentinde “Şengal ve YBŞ statüsü tanınsın” sloganı ile düzenlenecek yürüyüşe katılmaya çağırdı.
Yazılı bir açıklama yapan NAV-DEM, Şengal Diaspora Meclisi öncülüğünde Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek yürüyüş ve miting ile Şengal’in özgürlüğünü selamlanacağını belirtti. Şengal ve YBŞ statüsünün tanınması şiarıyla yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.
Şengal’in özgürleştirilmesinin, Kürdistan özgürlük mücadelesi ve Kürt halkı açısından büyük bir zafer olduğu da belirtilen açıklamada, “Hem bu zaferi kutlamak, hem de kalıcı hale getirmek için Şengal’in ve YBŞ’nin statüsü tanınmalı. Şengal yeniden inşa edilmelidir. Bundan sonraki görevlerimiz ve sorumluluklarımız artmıştır. Bizler bu yürüyüş ve mitingle Şengal zaferini kalıcı hale getirmeye hizmet etmeliyiz.
Hannover yürüyüşüne Berlin Hamburg, Sachsen, Bremen, Kiel, Oldenburg, Hannover, Salzgiter, Kassel ve Münster, Bielefeld, Duisburg, Gissen, Saarbrücken, Liege şehirleri basta olmak üzere tüm toplum merkezlerimiz katılmalıdır.
NAV-DEM olarak tüm toplum merkezlerimiz ve bileşenlerimize çağrımız bu yürüyüşe en üst boyutta kitle katmayı esas almalıdır. Demokratik Toplum Merkezler, tüm bileşenler bu isin sahibi ve sorumlusu olarak yaklaşım sergilemeli, tüm güçleriyle bu yürüyüşe katılmalıdır.”
NAV-DEM, 4 parça Kürdistan’daki Kürt halkı başta olmak üzere, Alman, Asuri, Ermeni, Arap, Türk, Alevi, Êzîdî, Müslüman tüm devrimci, demokrat, eşitlik ve özgürlükten yana olan herkesi 21 Kasım’da Şengal Meclisi öncülüğünde Schützenplatz’da Hannover’de yapılacak olan yürüyüşe katılmaya çağırdı.