NPA: Halkın iradesi gasp edildi, protestolara katılalım

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin AKP/MHP tarafından gasp edilmesine tepki gösteren NPA, bütün militanlarını, 24 Ağustos günü Fransa’da düzenlenecek protesto eylemlerine katılmaya çağırdı.

AKP/MHP’nin Van, Mardin ve Amed belediyelerini gasp etmesine yurtdışından tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Fransız Yeni Anti Kapitalistler (NPA), şunları belirtti: “19 Ağustos günü şafak vakti, Türkiye’nin Güneydoğusu’nun en büyük kentleri olan Diyarbakır, Van ve Mardin’de belediye eş başkanları görevden alındı, tutuklandı ve yerlerine memurlar görevlendirildi.

Türk devletinin küçük düşürme, yerme biçiminde yaptığı bütün açıklamalar ve tehditlere rağmen, su belediye başkanları Mart ayında yeni seçilmişlerdi.

Aynı zamanda HDP’nin yüzlerce üyesi de gözaltına alındı ve tutuklandı.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, demokrasiye saygıyı hiçe sayarak, demokratik sistemli, farklılıkları hoş gören, kadın özgürlükçü bir demokrasisi olan Suriye’nin kuzeyini işgal etmek ile tehdit ediyor. Kendi rejiminin anti tezi olan bu sisteme saldırıları gündeme getirdiğinden bu yana bütün kesimler tarafından eleştirildi ve mahkum edildi.

Fransa ve Avrupa’da Türk devletinin bu tutumu mahkum ediliyor. Sokaklarda ise Kürt halkı polisin şiddetine, saldırısına, gözaltı ve tutuklamasına rağmen, seçilmişlerini sahipleniyor.

Demokrasinin temel ögelerini ayaklar altına alan bu rejime karşı mücadele yürüten herkes ile dayanışmamızı dile getiriyoruz.”

NPA, 24 Ağustos’ta Fransa’nın başkenti Paris, Marsilya, Bordeaux, Strasbourg, Rennes, Toulouse ve Grenoble kentlerinde düzenlenecek protesto eylemlerine katılmaya da çağırdı.