Nusaybin'de ulusal birlik çalışması: Polis engeli aşıldı

DTK, DBP ve HDP heyeti, ulusal birlik kampanyasının startını Nusaybin'de verdi. Heyet, polis engelini tanımayarak çalışmalarını sürdürdü.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Kürt Ulusal Birliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan "Dem Dema Yekîtiya Netewî û Azadiyê ye" programının bir hafta sürecek olan etkinliklerinin startı Mardin’in Nusaybin ilçesinde verildi.

DBP eş genel başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri Pero Dündar ile Nuran İmir, il ve ilçe yöneticileri olmak üzere çok sayıda kişi etkinliğe katıldı.

Mardin ve Kızıltepe’den gelen çok sayıda HDP ve DBP’li yöneticinin ilçeye girişi engellendi. HDP ilçe binasının etrafı ise çevik kuvvet polisi tarafından abluka altına alındı.

İlçe binasında açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, bir hafta sürecek etkinliklerin startını başlattı.

'KÜRTLER OLMADAN SİYASET YAPAMAZSINIZ'

Polis ablukasına dikkati çeken Aydeniz, benzer uygulamanın birçok yerde karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye teslim edildiğini belirten Aydeniz, komploya karşı cezaevleri başta olmak üzere birçok yerde mücadele verildiğini dile getirdi. Ortadoğu ve Türkiye’de Kürtler olmadan siyasetin yapılamayacağına dikkati çeken Aydeniz, “Saldırıları bundan dolayı bu kadar büyütüyorlar. Demokrasiden bahsediyorlar ama demokrasiyi tüketiyorlar, Kürtlerin iradesine kayyum atıyorlar. AKP-MHP iktidarı faşist bir yönetim kurmuş ve Kürt Sorunu’nun demokratik çözümüne yanaşmıyor” diye konuştu.

İmralı’daki tecridin cezaevlerine ve tüm topluma yayıldığını belirten Aydeniz, ekonomik ve toplumsal sorunlardan bahseden herkesin tecrit altına alındığını ifade etti. Garê’de yaşananları da değerlendiren Aydeniz, AKP-MHP’nin çaresiz kaldığını söyledi. Kürtlere dönük saldırgan tutum ile provokasyon yaratılmak istendiğini ifade eden Aydeniz, Garê’de yaşananlar karşısında iktidarın çaresizliğini Nusaybin’deki abluka ile gördüklerini söyledi.

HEYET GERİ ADIM ATMADI, ESNAF VE AİLELERLE BULUŞTU

Açıklamanın ardından esnaf ziyareti yapmak isteyen heyet ile polisler arasında bir süre tartışma yaşandı. Eşbaşkan ve milletvekilleri kendilerinin engellenemeyeceğini dile getirirken, salgının bahane edildiğini ifade etti. Tartışmaların ardından heyet esnaf ziyaretini gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretinin ardından heyet aile ziyaretlerinde bulundu.