Nusaybin'deki Rojava mitingine polis saldırısı
Nusaybin'deki Rojava mitingine polis saldırısı
Nusaybin'deki Rojava mitingine polis saldırısı
Qamişlo-Nusaybin arasına örülen "Utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından BDP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın konuşma yaptığı sırada binlerce kişi "Utanç duvarı"na karşı yürüyüşe geçti. Ellerindeki sopalar ve taşlarla duvarı yıkmaya çalışan kitleye polis gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı.
Mardin BDP İl Örgütü’nün Nusaybin-Qamişlo arasında örülen "Utanç duvarını" protesto etmek için il ve ilçelerden gelen onbinlerce kişi Şirin Bulvarı’ndan duvarın örüldüğü Qamişlo sınırına doğru yürüyüşe geçti.
Madin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, belediye başkanları, Nusaybin ve Kızıltepe'de faaliyet yürüten kültür sanat çalışanlarının da katıldığı yürüyüşte, "Utanç duvarını TC'nin başına yıkacağız", "Gewer'in intikamını alacağız" pankartları taşındı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük fotoğrafları, KCK ve PKK bayraklarının da taşındığı yürüyüşte sık sık "Kinem, Apocinem", "Biji Serok Apo", "Öcalana özgürlük, Kürdistana statü" ve "Biji berxwedana YPG" sloganları atıldı.
Çevre illerden çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildiği Nusaybin’de yürüyüş ardından miting başladı.
Mitingde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın konuşma yaptığı esnada halk utanç duvarını yıkmaya çalıştı. Sınırın karşı tarafından da kitle destek vermesi üzerine polis halka önce tazyikli su ardından da gaz bombaları ile hedef gözeterek saldırdı. Kitle de polis saldırısına havai fişek ve molotofkokteylleri ile karşılık verdi.
Polis ve askerler Rojavalılara da tazyikli su ve gaz bombasıyla saldırdı.
Saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Bir görgü tanığı da bir kişinin kafasına gaz bombası kapsülünün isabet ettiğini söyledi.
Polis saldırısı ile başlayan çatışmalar Alaman köprüsü, Çağçağ Caddesi ve Mittani Kültür Merkezi çevresinde yoğunlaşıyor. Diğer mahallelelerde de çatışmalar sürüyor. Barikat kuran kitlenin bekleyişi ise devam ediyor.
Çatışmalar sürüyor. Alaman köprüsünde çatışmalar sürüyor. Polis rast gele gaz bombası atıyor. Birçok eve gaz bombası attı. Mittiani kültür merkezinin çevresinde de çatışmalar sürüyor. Kitlenin bekleyişi devam ediyor.