Öcalan’a Özgürlük Nöbeti TJK-E üyesi kadınlarda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Strasbourg’da sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta TJK-E üyesi kadınlar yürütüyor.

Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 245’inci haftasında.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Salzgitter, Peine ve Hildesheim kentlerinden Kürdistanlıların yürüttüğü nöbeti, Pazar günü Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi kadınlar devraldı. TJK-E grubunda Almanya’nın farklı kentlerinden gelen Resmiye Aslan, Naime Hesen, Zelal Doğan ve Rojin Almas adlı kadınlar yer alıyor.

TJK-E üyeleri çevreden geçenlere Öcalan’ın görüşlerinin yansıtıldığı bildiri ve kitapçıklardan dağıtırken, sözlü olarak da bilgilendirme yapıyor.

‘ESARET VE TECRİTE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDECEK’ MESAJI

TJK-E grubu adına yapılan açıklamada, Kürt kadınlarının Öcalan’ın 18 yıldır süren esaretini kabul etmeyeceğinin altı çizildi. Öcalan’ın Kürt ve dünya kadınlarının özgürlüğüne verdiği özel öneme dikkat çekilen açıklamada, Avrupa’daki Kürt kadınlarının esaret ve tecrite karşı mücadelesinin artarak devam edeceği vurgulandı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 25 Haziran 2012’den bu yana aralıksız olarak her gün tutuluyor. Nöbetin tutulduğu alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumların da yer aldığı Robertsau semtinde bulunuyor.

Kürt kadınları Özgürlük Nöbeti’ni tutan gruplar içerisinde yer alırken, ayda en az bir kez de sadece TJK-E üyesi kadınların katıldığı gruplar nöbet eylemini üstleniyor.