Öcalan ile görüş için başvuru yapıldı

Öcalan ile görüş için başvuru yapıldı

Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkilleriyle görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu.

Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca, Cengiz Yürekli ve Mazlum Dinç müvekkilleri ile görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. İmralı Cezaevi İdaresi tarafından olumlu yanıt verilmesi durumunda avukatların yarın Öcalan ile görüşmesi bekleniyor. Salı günü yapılan başvuruya "gemi bozuk" gerekçesi ile olumsuz yanıt verilmişti. 

Öcalan'ın avukatlarının 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana (589 gündür) müvekkilleri ile görüşmek için yaptığı 164 başvuru, "gemi bozuk", "hava muhalefeti", "gemi onarımda" ve "gemi onarımdan döndü, ancak geminin Liman Başkanlığı'ndan alınması gereken evrakları eksik olduğu için faaliyet yapamıyor" veya "resmi tatil" gibi gerekçelerle engelleniyor.