Oluç: Daha aktif olmamız bekleniyor

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP’nin halkın beklentileri doğrultusunda ekonomik ve sosyal krize dair daha aktif politika yürüteceğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, iktidarın kendini savaş politikalarıyla ayakta tuttuğunu söyleyerek, buna karşı barış, müzakere ve diplomasi diyeceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, üç aylık Demokratik Mücadele Programı’yla ilgili ANF’ye konuştu. Üç aylık çalışmanın sonuncundan memnun olduklarını; STK, sendikalar, meslek örgütleri ve kendi örgütleriyle buluştuklarını, halk toplantılarını yaptıklarını hatırlatan Oluç, şunları söyledi: “Halkın umudu, beklentisi ve coşkusu sona ermemiş. Bütün baskılara rağmen siyasi iradesinin arkasında duruyor; kararlı ve geleceğine sahip çıkıyor. Halk da koşulların zorlu olduğunun farkındalar ve mücadelesini de buna uyarlıyor.”

HDP’DEN BEKLENTİLERİ VAR

Halkın HDP’den beklentileri olduğunu kaydeden Oluç, “HDP’den daha örgütlü, daha kararlı ve daha sonuç alıcı politikalar üretmesini bekliyor. Eleştiri ve önerileri dinledik. Eksikliklerimizi gördük ve bunları gidermek için MYK’mız ile değerlendirmeler yapıyoruz. Önümüzdeki döneme nasıl devam edeceğimizi kararlaştıracağız” dedi.

İKTİDAR SAVAŞ POLİTİKASIYLA AYAKTA

HDP Eşbaşkanlarının 31 Ağustos’ta Barış Deklarasyonu’nu paylaştıklarını anımsatan Oluç, şöyle konuştu: “Toplumun tüm kesimlerine demokratik çözüm ve barış konusunda ve Kürt sorunun çözümü konusunda görüşlerimizi aktardık. Türkiye’nin sadece Kürt sorunu, Irak ve Suriye’de yürütmekte olduğu savaş ve çatışma ortamı ile ilgili görüşlerimizi değil, genel olarak Doğu Akdeniz, Ege, Libya’ya kadar varan savaş politikalarının, diplomasi ve müzakerenin ne kadar önemli olduğunu anlattık. İktidar, kendisini bu savaş politikalarıyla ayakta tuttuğu için biz de buna karşı barış, diploması, müzakere politikalarını ön planda tutacağız.”

EKONOMİK KRİZE DAİR POLİTİKA

Ekonomik krize bağlı işsizlik ve hayat pahalılığının tüm illerde büyük bir sorun olduğunu; HDP’nin buna ilişkin politikasının daha belirgin ve ön planda olmasının istendiğini kaydeden Oluç, sosyal kriz karşısında HDP’nin daha aktif politikalar geliştirmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Oluç, şunları ifade etti: “AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı sıfatıyla ‘Siz biliyor musunuz bir kurşun kaça’ sözlerini hatırlattık. Herkes şunu düşünmeli; her atılan kurşun, her patlatılan bomba, her uçağın yaptığı sorti, halkın ekmeğinin azalması ve işsizliğin artması anlamına geliyor. HDP, sosyal ve ekonomik kriz açısından daha aktif bir rol oynayacak.”

TECRİT ÇÖZÜMSÜZLÜK POLİTİKASIDIR

Öcalan’ın son görüşmede bile ‘bana bir haftalık zaman tanınsın’ diyerek barış ve demokratik çözüm için kararlı olduğunu vurguladığını hatırlatan Oluç, şunları altını çizdi: “Tecrit, Sayın Öcalan’ın çözüm iradesi karşısında çözümsüzlük politikasını devam ettirmektir. Tecrit sona ermelidir.”