Oluç: HDP barajı aşıyor, görevlilerimiz sandıkları terk etmemeli

HDP Genel Merkezi’nde bir açıklama yapan HDP Eş Başkan Yardımcısı Saruhan Oruç, ellerine ulaşan verilere göre, HDP’nin barajı aştığını belirterek, sandık görevlileri ve müşahitlere sandıkları terk etmeyin çağrısı yaptı.

4 Haziran seçimlerinin sonuçlarının AA tarafından manipüle edilmesine ilişkin bir basın açıklaması yapan HDP Eş Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, AA’nın moralsizlik yaratıp insanları sandıkları terk etmesini sağlamayı hedeflediğini belirtti. Müşahit ve sandık görevlilerinin HDP Genel Merkezi’nden bilgi gelmeden görev alanlarını terk etmemesi gerektiğini söyleyen Oluç, demokratik partilerin de sandık görevlilerinin sandık başından ayrılmaması çağrısı yapmasının öneminin altını çizdi.

AA’nin bir gerçekliği birkaç saatliğine çarpıtmasının gerçeğin açığa çıkmasını biraz engelleyeceğini de sözlerine ekleyen Oluç, “HDP’ye gelen bilgilere göre, HDP barajı aşmış durumda.

Burada yine AA’nın bir manipülasyonu var. Örneğin Kürt illerinden gelen sonuçlar, AA tarafından geç yansıtılıyor, bazı iller ise hiç yansıtılmamış. Neden yansıtılmıyor, çünkü oradan gelen sonuçlar HDP’nin barajı aşmasını sağlıyor. AA birkaç cepheden manipülasyon yapıyor” dedi.

HDP’nin barajı aştığını, görevli ve müşahitlerin özen göstermeye devam etmesi gerektiğini de tekrar eden Oluç, “Biz söylemeden kimse görev yerinden ayrılmamalıdır” dedi.