Otlu'nun duruşması görüldü: Tecrit kaldırılmalı!

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun duruşması görüldü. Tahliye edilmeyen açlık grevindeki Otlu, Leyla Güven'i selamladı ve tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu ve 2 ESP üyesinin tutuklu yargılandığı davanın duruşması İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı 1 Mart itibarıyla tüm cezaevlerine yayılan eylem kapsamında açlık grevinde olan Otlu ve Ali Haydar Keleş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuklu Bedran Çoğaltay da duruşmaya katıldı.

Avukatı Sezin Uçar, müvekkili Bedran Çoğaltay'ın katıldığı eylem ve etkinliklerin suç olamayacağını, hepsine katılmanın anayasal hak olduğunu belirtti. 

'İMRALI TECRİDİ KALDIRILMALI'

Ardından ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun savunmasına geçildi. Otlu, Leyla Güven'in açlık grevi direnişini selamlayarak, 14 gündür açlık grevinde olduğunu belirtti ve şöyle dedi: "Leyla Güven'in eylemini selamlıyorum, talebi talebimizdir. Ülkeye barış gelmesi için İmralı'da bulunan Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerekiyor. Açlık grevindeki tutuklu arkadaşlarımın özgürlüğüne kavuşması gerekiyor."

Otlu'nun Avukatı Gülhan Kaya da "Yargılama siyasidir. Müvekkilim ESP Genel Başkanı olduğu için tutukludur" dedi.

Tutuklu yargılanan Ali Haydar Keleş de İmralı'da uygulanan tecridin kaldırılması için 14 gündür açlık grevinde olduğunu belirterek, Öcalan'ın Anayasal hakkı olan avukatları ile görüşmesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Avukat Keleş Öztürk ise müvekkilinin katıldığı eylem ve etkinliklerin hepsinin yasal olduğunu söyledi.

'REHİNELİĞE DEVAM' KARARI

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Adar Temel hakkında yakalama kararı çıkarırken, daha önce adli kontrol uygulanan tutuksuz sanıklara il dışına çıkış yasağı getirdi. Tutuklu yargılanan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, il yöneticisi Ali Haydar Keleş ve ESP üyesi Muhammet Bedran Çoğaltay'ın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Haziran 2019 tarihine erteledi.