PİA heyetinden HDP'ye ziyaret

PİA yöneticileri, HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ile görüştü.

Kuruluş dilekçeleri Yaklaşık iki yıldır kabul edilmeyen ve fiilen kuruluşu engellenen İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Eş Genel Başkanı Mehmet Kamaç, genel başkan yardımcıları Menüce Gülmel, Ahmet Kaya, Parti Kurucusu Tahirxan Bozdemir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ni ziyaret etti. PİA heyeti, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, eş genel başkan yardımcıları Tuncer Bakırhan ve Alican Önlü ile bir araya geldi.
Sancar, yapılan işlemin Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğunu ve yetkililerin suç işlediğini belirtti. Sancar, “Eğer evraklarınız verilmişse bu parti kurulmuştur. Şu anda yapılan her şey Anayasa'ya, Siyasi Partiler Yasası'na aykırıdır, bunu yapanlar suç işliyor. 2018’den sonra 32 parti kuruldu, sadece 2020’de 27 parti kurulmuş, hiçbirine sorun çıkarmamışlar. PİA’nın kuruluşunun engellenmesi tamamen keyfiliktir” dedi.
Sancar, her türlü siyasi ve hukuki desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

'DİK DURACAĞIZ'

PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç da HDP’ye teşekkür ederek, şunları söyledi: “Bugün Kürdistan üzerindeki siyasette şöyle bir gerçeklik var; AKP içinden çıkan partiler var, bunların asıl hedefi Kürdistan'daki dindar muhafazakar kitleyi etrafında toplayıp, Kürt meselesini ideolojik bir meseleye indirgemektir. PİA Kürdistan’da bu konuda yaşanan boşluğun kendisinin ortaya çıkardığı bir partidir" dedi.
Kürt meselesinin Türkiye’nin en büyük sorunu olduğunu ve bunu programlarına da yerleştirdiklerini aktaran Kamaç, "Boyun eğmemiş bir gelenek olarak herkesin korktuğu bir zeminde dik durarak örnek oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.