Paris'teki Kürtler katliamı protesto ediyor
Paris'teki Kürtler katliamı protesto ediyor
Paris'teki Kürtler katliamı protesto ediyor
Paris Katliamı'nın yıldönümüne sayılı günler kala, kentte yaşayan Kürtler katliamın aydınlatılması talebiyle hemen her gece meşaleli yürüyüşler düzenliyor.
PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’in Paris’te katledilişlerinin yıldönümü yaklaşırken, faillerin açığa çıkması için eylemler de devam ediyor.
Paris’te Ciwanen Azad, öncülüğünde dün akşam meşaleli yürüyüşler yapıldı. Paris merkezde, Villiers le Bel ve Drancy banliyösünde dün akşam saatlerinde düzenlenen yürüyüşlerle Paris katliamı protesto edildi, faillerin bir an önce açığa çıkarılması istendi.
Drancy’deki yürüyüş, istasyon önünde saat 17:30’da başladı. Kürdistanlılar, Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğraflarının olduğu dev bir pankart taşıdı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, KJB ve KCK bayrakları ile yürüyüşe geçen kitle, üç kilometre boyunca yolu trafiğe kapatı. “Hepimiz Sakine, Leyla, Fidanız”, “Jin, jiyan, azadi”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganlarının atıldığı yürüyüş boyunca katliamın anlatıldığı bildiriler de dağıtıldı.
Drancy’nin en işlek caddesi olan Quatre Rue’nün trafiğe kapatılması üzerine uzun araç kuyrukları oluştu.
Burada bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi. Ardından Özcan Serhad yaptığı konuşmada, katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Fransa devletinden olayın arkasındaki güçlere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadını belirtti. Bu durumun artık kabul edilemeyecek düzeye geldiğini de vurgulayan Serhat’ın konuşması ardından Yüksekova’da katledilen M. Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ile Bemal Tokçu anıldı.
11 Ocak’ta Paris’te düzenlenecek yürüyüş öncesi Kürdistanlı gençlerin düzenleyeceği 3 günlük uzun yürüyüşe katılım çağrısının yapıldı.