Parlak: Parlamento dışında da muhalefet yapılabileceği görüldü

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, Demokrasi Yürüyüşü'nün, parlamento dışında da muhalefet yapılabileceğini gösterdiğini belirtti, "Karanlıktan kurtulabiliriz" vurgusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 15 Haziran tarihinde Edirne ve Hakkari’den başlattığı yürüyüş, bugün 17.00’de Ankara’da bir basın açıklamasıyla sona erecek. HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, "Yüz yıllık cumhuriyet tarihi boyunca çok sayıda olaylar yaşandı. Bu topraklarda yaşayan insanlar demokratik hak ve talepleri için büyük bedeller ödedi. Ancak son beş yıldır bu ülke, tarihinin en adaletsiz dönemini yaşıyor. Bu yürüyüşümüzün politik nedenlerini görebilmek için Gezi Direnişi' nin yıl dönümünde HDP eş genel başkanlarımızın kamuoyu ile paylaştıkları dokuz maddeden oluşan Demokratik Tutum Belgesi'ne göz atmak gerekiyor" dedi.

"Demokrasi, adalet, barış, özgürlük, iş ve aş için hep birlikte diyerek bu gidişata 'dur' demek için; Edirne ve Hakkari'den başlayan yürüyüşümüzün ilk aşamasını Ankara'da tamamlamış oluyoruz" vurgusunda bulunan Parlak, "Meclisi ne kadar saray darbeleri ile işlevsiz hale getirseler de bu yürüyüşümüz aynı zamanda parlamento dışında da muhalefet yapılabileceğini göstermiştir’’ diye belirtti.

'BU ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARABİLİRİZ'

Ankara İl Örgütü olarak üç aşamalı bir plan hazırladıklarını ifade eden Parlak, şöyle konuştu:

"Salgın nedeniyle halkımızı riskle karşı karşıya bırakacak halk toplantıları yapmadık. Birebir bu yürüyüşümüz hakkında görüşmeler yaparak bir farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Aynı zamanda demokratik kitle örgütleri ziyaret edilerek Demokratik Tutum Belgesi'ndeki dokuz madde üzerine görüş alışverişlerinde bulunularak öneri ve eleştiriler aldık. Bizimle aynı düşünmeyen her kesimden önemli bir destek aldık ve biz de bu desteği örgütlü bir muhalefet cephesine dönüştürebilirsek bu ülkenin bu karanlıktan kurtulabileceğini söylüyoruz."

'MİLYONLARIN İLGİ DUYDUĞU YÜRÜYÜŞ OLDU'

"Yürüyüşümüze dair açıklama yapıldıktan sonra ortaya çıkan tabloda gösterdi ki bu yürüyüş amacına fazlasıyla ulaştı" diyen HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, sözlerini şöyle tamamladı: "Milyonlarca insanın yakından takip ettiği bir yürüyüşe dönüştü. Ankara'da demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katılacak. Birçok aydın ve sanatçı çevreler de davet edildi. Biz de il ve ilçe eşbaşkanları ile yöneticilerimizle orada olacağız. Halkımızdan da kronik rahatsızlığı olanlar salgın nedeniyle bulundukları yerden destek verebilirler."