Pentagon: Askeri üsler 12 füze ile vuruldu

İran’ın, Irak’ın batısındaki Eyn el Esad hava üssüne yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, hasarı değerlendirme çalışması yürüttüklerini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı, İran’ın ABD askerlerinin konuşlandığı Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile vurduğunu açıkladı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman şunlara dikkat çekti:

"Bu füzelerin İran'dan fırlatıldığı ve ABD ile koalisyon askerlerinin konuşlandırıldığı El Esed üssü ile Erbil üslerini hedef aldığı açıktır. İlk hasarları değerlendirmeye çalışıyoruz. İran'ın muhtemel saldırılarına karşı Pentagon tüm tedbirleri aldı ve söz konusu iki üs de İran'ın saldıracağına yönelik belirtiler üzerine teyakkuza geçirildi.”

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI: ABD KARŞILIK VERİRSE DAHA ÇOK VE SERT SALDIRILAR OLUR

İran Devrim Muhafızları Ordusu da yaptığı açıklamada, askeri üslerin balistik füzelerle vurulmasına ABD'nin yanıt vermesi halinde, "Çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı.

Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün balistik füzeyle vurulduğu belirtilen açıklamada, "Her durumda İran'a karşı düşmanca ve saldırganca eylemlerin kaynağı hedef alınacaktır. İşledikleri suçta Siyonist rejimi de suçlu ABD rejiminden ayrı tutmuyoruz" denildi.

İran Devrim Muhafızları, İran topraklarının vurulması durumunda Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail'in de hedef alınacağını kaydetti.