Piroğlu: Kürt işçilere yapılan saldırı hepimize

Sakarya’da Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırının protesto edildiği eylemde söz alan Piroğlu, Kürt halkına yapılan saldırının demokrasi güçlerine yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayarak, enternasyonalist mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Devrimci Partili işçiler, Sakarya’da Kürt mevsimlik tarım işçilerine yönelik ırkçı saldırıyı Kadıköy Süreyya Operası önünde protesto etti. Polis ablukasında gerçekleşen protestoya HDP Milletvekili Musa Piroğlu katıldı. “Sınıfın gücüyle ırkçılığa geçit vermeyeceğiz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Irkçılığa geçit vermeyeceğiz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

‘KÜRT HALKINA KARŞI DÜŞMANLIK VAR OLUŞ SEBEPLERİ’

Eylemde ilk konuşma HDP Milletvekili Musa Piroğlu tarafından yapıldı. Kürt halkına karşı düşmanlık ve savaş siyasetinden iki odağın beslendiğine dikkat çeken Piroğlu, “Birincisi AKP-MHP-Ergenekon bloku, ikincisi ise patronlar” dedi.

Kürt halkına karşı düşmanlık siyasetinin AKP-MHP-Ergenekon blokunun var oluş sebebi olduğunu vurgulayan Piroğlu, bu iktidarı ayakta tutanın yegâne harcın Kürt halkına karşı savaş ve düşmanlık siyaseti olduğunu kaydetti.

‘KÜRT HALKININ VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN BİR ARAYA GELMESİNDEN KORKUYORLAR’

İktidarın Kürt halkıyla Türkiyeli emek güçleri bir araya gelmesinden ölümü görür gibi korktuğuna işaret eden Piroğlu, “Çünkü Kürt halkı ile demokrasi güçleri ve iktidar karşıtların bir araya geldiğinde iktidara ölümcül tokatlar atılmıştır. 31 Mart İstanbul yerel seçimlerinde bu iki gücün yan yana gelmesinin bu iktidarın sonu geleceği açığa çıkmıştır. Bu yüzden Kürt halkına ve Kürt işçilerine ve Kürt kadınlarına karşı her saldırı aslında Türkiye halklarına yönelmiş bir saldırıdır. Bu yüzden Sakarya’da Kürt kadınlara atılan her yumruk Türkiye demokrasi güçlerine atılmıştır” dedi.

‘KATİLLER, HIRSIZLAR VE TECAVÜZCÜLER DEVLET KORUMASINDA’

Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin bir araya gelmesinin aynı zamanda taciz ve tecavüzlerinin son bulmasının da en önemli unsurları olduğunu vurgulayan Piroğlu, Batman’da genç bir kadına tecavüz eden ve ölümüne neden olan uzman çavuşun serbest bırakıldığını hatırlatarak, “O küçük kız bugün yaşamıyor ama tecavüzcü sokaklarda gezmeye devam ediyor” diye konuştu.

Kadın katillerinin ve tecavüzcülerin devletin korumasına yaslandıkları için bu kadar rahat dolaştıklarını vurgulayan Piroğlu, gazeteciler, siyasetçiler cezaevindeyken, hırsızlar, katiller, tecavüzcüler, mafya baronları ve iktidar yalakalarının dışarda olduğunu kaydetti.

‘ENTERNASYONALİST MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM’

TİP Milletvekili Barış Atay’a Kadıköy’de atılan yumruğun da Kürt ve Türk halklarının yan yana yürümesine atılan bir yumruk olduğunu ifade eden Piroğlu, demokrasi ve emek güçlerine şöyle seslendi: “Bu ırkçı saldırılara karşı Kürt halkını ve Kürt işçilerini korumak bizim görevimizdir. Görevimizi yapmaya ve Kürt halkıyla omuz omuza durmaya ve enternasyonalist mücadeleye büyütmeye çağırıyoruz.”

‘IRKÇILIĞA KARŞI EN CEPHEYİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ’

Devrimci Partili işçiler adına açıklamayı okuyan Doğan Adalı, Sakarya'da Kürt işçilerine yönelik ırkçı saldırının ilk olmadığını hatırlatarak, 43 yaşındaki Kadir Sakçı ile 19 yaşındaki Şirin Tosun aynı tarihlerde ve aynı coğrafyada Kürtçe konuştukları için uğradıkları saldırı sonucunda yaşamını yitirdiğini, Karadeniz illeri başta olmak üzere Kürt ve göçmen işçiler her fırsatta ırkçı saldırılara ve ücret gasplarına uğradığını belirtti.

Kürt işçilere yapılan saldırının tüm işçilere ve insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Adalı, sistemin ırkçı-şovmen, militarist Kürt düşmanı politikaları faşizmi körüklediğini vurgulayarak, “ırkçılığa karşı en geniş cepheyi oluşturmak için güçlerimizi seferber etmek zorundayız” dedi.