Piroğlu ve Demir’i hedef gösteren yandaş medya protesto edildi 

HDP Milletvekili Adayı Musa Piroğlu ve HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir, kendilerini hedef gösteren Erdoğan'ın kontrolündeki yandaş medyayı protesto etti. Eylemde, HDP'nin liselilere sahip çıkacağı mesajı verildi.

Karne gününü protesto etmek isteyen liseli öğrencilerin işkence edilerek gözaltına alınmasına tepki gösterdikleri için yandaş  medya tarafından hedef gösterilen HDP Milletvekili Adayı Musa Piroğlu ve HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir, HDP İstanbul İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi.

HDP milletvekilleri adayları Dilşat Canbaz Kaya, Erol Katırcıoğlu, Erkan Baş, Zeynel Özen, Saruhan Oluç’un  katıldığı basın toplantısında, ilk konuşma HDP İstanbul Eş Başkanı Esengül Demir tarafından yapıldı. 

'LİSELİ GENÇLERE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Yandaş medya tarafından son iki gündür HDP 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Musa Piroğlu ve HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir’e yönelik hedef gösterme politikasının güdüldüğünü belirten Demir, HDP'nn işkenceye uğrayan liselilere sonuna kadar sahip çıkacağını vurguladı.

Esengül Demir’in ardından söz alan HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir, HDP Milletvekili Adayı Musa Piroğlu ve kendisinin bilinçli bir şekilde hedef seçildiğini vurgulayarak, “Bir günah keçisi yaratılması gerekiyordu” dedi. Öğrencilerin darp edilerek gözaltına alınmasının çevredeki halkın büyük bir tepki gösterdiğini hatırlatan   Demir, bu haklı tepkiyi bastırmak ve eylemi kriminalize etmek için hedef  tahtasına oturtulduklarını kaydetti. Verilen tepki sonrası polisin geri çekilmek zorunda kaldığını belirten Demir, muktedirin esas olarak  bu dayanışmadan rahatsız olduğuna işaret etti. Demir, saldırılar karşısında geri adım atmayan ve devrimci bir duruş sergileyen  liseli gençlere sonunda kadar arkasında duracaklarını ve davalarının takipçisi olacaklarını vurguladı.  

‘SİYASİ DEĞİL İNSANİ GÖREV'

HDP Milletvekili Adayı Musa Piroğlu, AKP’nin polisinin çoğu çocuk 30 liseli öğrencisine dünyanın gözü önünde vahşice bir saldırı yaptığını hatırlatarak sözlerine başladı. Bu çocukların bir kısmının kolunun ezildiğini, kimisinin kafasının kırıldığını ve darbın bütün görüntülere yansıdığını belirtti. Elleri arkadan kelepçelenmiş, otobüse coplarla darp edilen gençlerin görüntüsü karşısında tepki göstermemenin mümkün olmadığını söyledi. Bu tepkiyi siyasi görev olarak değil insani görev olarak gösterdiklerini vurgulayan Piroğlu, “AKP polisinin belki de ıskaladığı şey bu görüntülerin dünya çapında ses getirmesiydi” dedi. Bu olay sonra AKP’li bakanın söylediği, 'Kimsenin devleti küçük düşürmeye hakkı yok,  işkence varsa biz ilgileniriz' sözlerine de değinen Piroğlu, bu sözlerle bakanın yapılan işkenceyi itiraf ettiğini vurguladı.  

İFADE VERECEK ÖĞRENCİLER İÇİN DESTEK ÇAĞRISI 

Bugün kendilerine yapılan karalama kampanyasının arkasında  yatan temel nedenin, işkencenin dünyaya yansıması olduğuna işaret eden Piroğlu,  bu karalama kampanyasıyla amaçlananı şöyle açıkladı: “Bir; bu polisleri kurtarmak istiyorlar, iki; bu polisleri kurtarmak için basit bir eylemi devlet karşıtı bir eyleme dönüştürmek, muhtemelen birkaç öğrenciyi tutuklamak istiyorlar. Üç; buna destek veren insanları da karalayarak,hedef göstererek kitlelerin gözünde belli bir yere itekleyerek bu eylemin kendisini yasa dışı bir suç eylemine dönüştürmek istiyorlar.”  

Yandaş medyasından yargı yoluyla hesap soracaklarını belirten Piroğlu, liseli gençlere sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurgulayarak, yarın saat 09.30’da Çağlayan Adliye’sinde ifade vermeye çağrılan öğrenciler için destek çağrısı yaptı.